Boligmarkedet 2021: Se årets rekorder måned for måned

Wow. 2021 er et af de mest begivenhedsrige år for boligmarkedet nogensinde. Her ser vi tilbage og tager et kig på nogle af rekorderne måned for måned.

Glem 2020. 2021 har været mindst lige så særlig. Nu står vi igen ved afslutningen på et år, der har været vildere end det foregående, men hvordan skal vi samle op på det, og hvad er overskrifterne?

Det forsøger vi på Boligsiden at give et svar på i denne artikel, hvor vi giver dig et øjeblik over årets 12 måneder og nogle af de store begivenheder, der har været.

”2021 har på mange måder været vildere end 2020. Og det er jo egentlig helt vanvittigt, at vi kan stå her nu og sige det. For 2020 bød på den store rutsjebanetur, der hed corona-nedlukning i marts, frygt for massive prisfald og fald i antal handler. Der skete det præcis modsatte. Her for enden af 2021 kan vi blot sige, at markedet er kørt videre på det momentum, der var i slutningen af 2020. Det har ført flere prisstigninger med sig og læssevis af bolighandler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Herunder kan du se nogle af de højdepunkter, der har været. Du kan også se, hvornår priserne og antallet af handler peakede i din kommune.

Januar
Der blev solgt 9.516 boliger i januar. Det er det højeste antal for en januar måned siden 2011, hvor Boligsiden begyndte at føre statistik på antallet af bolighandler.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner (2): Allerød, Rebild

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (2): Langeland, Nyborg

Februar
Der blev solgt 282 projektlejligheder i februar. Det er det højeste månedlige antal i 2021. I det hele taget var der bare rigtig godt gang i lejlighedssalget i denne måned, hvor 21,2 procent af alle solgte ejerlejligheder blev solgt til en pris, der var højere end udbudsprisen.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner (14): Brøndby, Fanø, Fredensborg, Fredericia, Frederiksberg, Gladsaxe, Hørsholm, Ikast-Brande, Ishøj, Middelfart, Morsø, Roskilde, Rødovre, Stevns

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (1): Horsens

Marts
Der blev solgt 13.370 boliger i marts 2021. Det er med afstand det højeste antal i 2021 og i øvrigt nogen anden måned siden 2011, hvor Boligsiden begyndte at føre statistik på antallet af bolighandler.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner (66): Assens, Billund, Bornholm, Dragør, Egedal, Esbjerg, Favrskov, Faxe, Frederikshavn, Frederikssund, Faaborg-Midtfyn, Gentofte, Glostrup, Greve, Gribskov, Guldborgsund, Haderslev, Halsnæs, Hedensted, Helsingør, Herlev, Herning, Hillerød, Hjørring, Holbæk, Holstebro, Horsens, Hvidovre, Jammerbugt, Kalundborg, Kerteminde, Kolding, København, Køge, Langeland, Lejre, Lemvig, Lyngby-Taarbæk, Læsø, Mariagerfjord, Norddjurs, Nordfyns, Næstved, Odense, Odsherred, Randers, Ringkøbing-Skjern, Ringsted, Rudersdal, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Slagelse, Svendborg, Syddjurs, Sønderborg, Thisted, Tårnby, Varde, Vejle, Vesthimmerland, Viborg, Vordingborg, Ærø, Aalborg, Aarhus

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (2): Frederikshavn, Vesthimmerland

April
Salgsprocenten på villaer og rækkehuse nåede 87,3 procent i april. Det er det højeste i 2021.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner (7): Ballerup, Furesø, Lolland, Nyborg, Samsø, Struer, Vallensbæk

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (3): Rebild, Skanderborg, Syddjurs

Maj
Der blev givet 263 kroner i nedslag pr. kvadratmeter solgt hus i maj måned. Det er et rekordlavt nedslag, der siden er steget med hele 65 procent.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner (4): Albertslund, Brønderslev, Høje-Taastrup, Odder

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (4): Brønderslev, Ikast-Brande, Middelfart, Struer

Juni
Der blev afholdt 153 tvangsauktioner i juni 2021. Det blev hverken slået i månederne forud eller i månederne efter. Det er dermed det højeste antal for en måned i år.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner (4): Sorø, Tønder, Vejen, Aabenraa

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (10): Assens, Fredericia, Herning, Lolland, Silkeborg, Solrød, Thisted, Vallensbæk, Vejle, Aabenraa

Juli
Salgstiden på ejerlejligheder var i juli på 59 dage. Det er den hurtigste gennemsnitlige salgstid i ikke bare 2021, men i hele Boligsidens Markedsindeks’ historie, der strækker sig tilbage til 2010.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner: 0

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (9): Dragør, Gribskov, Haderslev, Kerteminde, Morsø, Odder, Tårnby, Vordingborg, Aalborg

August
Priserne på sommerhuse steg til 21.732 kroner pr. kvadratmeter. Det er den højeste kvadratmeterpris i 2021. Siden er priserne faldet en smule.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner: 0

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (21): Allerød, Bornholm, Brøndby, Esbjerg, Fanø, Furesø, Faaborg-Midtfyn, Hillerød, Høje-Taastrup, Lemvig, Mariagerfjord, Randers, Ringkøbing-Skjern, Rødovre, Samsø, Skive, Svendborg, Tønder, Vejen, Ærø, Aarhus

September
I september blev der taget 8.939 boliger af markedet. 7.191 af disse blev solgt. De resterende 1.748 blev taget af markedet uden at blive solgt. Det er det højeste månedlige antal i 2021.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner: 0

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (8): Faxe, Kolding, København, Lyngby-Taarbæk, Norddjurs, Odsherred, Ringsted, Roskilde

Oktober
Der blev solgt 150 sommerhuse i Region Midtjylland i oktober 2021. Det er det laveste antal i regionen i 2021 og næsten en halvering af salget i forhold til oktober sidste år.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner (1): Solrød

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (12): Favrskov, Fredensborg, Frederikssund, Guldborgsund, Helsingør, Herlev, Hjørring, Holbæk, Hvidovre, Jammerbugt, Rudersdal, Viborg

November
Huspriserne er nu steget 19 måneder i træk og når et rekordhøjt niveau for 2021. En kvadratmeter hus i Danmark koster nu 17.118 kroner.

Antallet af bolighandler toppede i januar i disse kommuner: 0

Huspriserne toppede i januar i disse kommuner (24): Albertslund, Ballerup, Billund, Egedal, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Halsnæs, Hedensted, Holstebro, Hørsholm, Ishøj, Kalundborg, Køge, Lejre, Nordfyns, Næstved, Odense, Slagelse, Sorø, Stevns, Sønderborg, Varde

December
I starten af december var der 4.370 villaer og rækkehuse til salg i Region Nordjylland. Det er det laveste antal i regionen i starten af en måned i 2021.

Den 7. december kunne vi ydermere fortælle, at antallet af bolighandler nu havde nået et niveau, der var højere end hele 2020 tilsammen.

(Prisudviklingen og antallet af handler i december måned har vi først i starten af januar. Derfor er der ingen kommuneoversigt for december måned. Kilde: Boligsiden)

Find mere om