Undersøgelse: Sådan vil boligejere bruge de penge, de får i boligskattelettelser

Foto: Pixabay

I en ny undersøgelse blandt Boligsidens brugere svarer boligejere på, hvad pengene skal bruges på, hvis de skal betale mindre i boligskat fra januar 2024. Se svarene her.

Så er det blot et spørgsmål om dage, før de nye ændringer i boligskatten i Danmark træder i kraft.

Fra januar 2024 skal både nuværende og fremtidige boligejere nemlig forholde sig til et nyt boligskattesystem, som blandt andet indebærer, at fire ud af fem boligejere skal betale mindre i boligskat fra næste år.

I den anledning har Boligsiden spurgt sine brugere om, hvad de planlægger at bruge de ekstra penge på, som de får til rådighed i 2024 på grund af boligskattelettelserne.

For halvdelen af Boligsidens brugere, som har besvaret undersøgelsen, er der dog ikke udsigter til at betale mindre i boligskat fra næste år. Således svarer 52 procent af brugerne, at de ikke får boligskattelettelser i 2024.

Af dem, der står til at betale mindre i boligskat til næste år, svarer 13 procent, at de endnu ikke ved, hvad de vil bruge de ekstra penge på.

Og otte procent svarer, at de vil benytte de ekstra penge på energirenovering af boligen, mens endnu otte procent svarer ’andet’ til spørgsmålet om, hvad de vil bruge de ekstra penge fra boligskattelettelserne på.

Se, hvad Boligsidens brugere har svaret, her:

Sådan har vi gjort:

I perioden fra d. 20. november 2023 til d. 29. december 2023 stillede Boligsiden sine brugere følgende spørgsmål:

Fra 2024 skal fire ud af fem boligejere betale mindre i boligskat. Hvordan vil du bruge de penge, du får i boligskattelettelser fra næste år?

I alt deltog 1.773 brugere i undersøgelsen.  

Find mere om