Skal du sælge bolig? 50 procent af Køberne går efter nye køkkener

I en afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 50 procent, at de foretrækker en bolig med nyt køkken, når de leder efter deres nye hjem. Skal du sælge, kan det med andre ord godt betale sig at renovere, inden du sætter til salg-skiltet op i vinduet.

Der er de der helt særlige ting, som får os til at forelske os i en bolig. Og så er der de ting, der har den helt modsatte effekt. Det kan være et brunt halvfjerdserbadeværelse, væg til væg-tæpper eller et gammelt køkken, der hverken kan reddes med knofedt eller maling.

I en ny afstemning på Boligsiden.dk har flere end 1.000 besøgende svaret på, hvad der er vigtigst for dem ved netop et køkken, når de kigger på ny bolig. 50 procent svarer, at de går efter et relativt nyt køkken, der er klar til brug.

”Køkkenet er sammen med badeværelset de absolut dyreste rum at renovere i en bolig, så det kan let blive en bekostelig affære at skulle udskifte elementer, hvidevarer, klinker, lamper og måske endda også gulvet. Derfor er det heller ikke overraskende, at de boligsøgende gerne vil undgå at skulle ud i den helt store renovering,” siger Birgit Daetz.

God viden om køberne

I afstemningen svarer én ud af fire, at de har det fint med et køkken, der som minimum er funktionsdygtigt, mens hver femte foretrækker, at køkkenet er nedrivningsparat, så man selv kan sætte et nyt op.

”Resultatet af afstemningen er brugbar viden, hvis man skal sælge og håber på et hurtigt salg. Er køkkenet meget slidt, kan det godt betale sig at få lavet et nyt eller lave en køkkenrenovering – både af hensyn til salgstiden, men også med henblik på salgsprisen. Jo mindre der skal laves i en bolig, jo mere attraktiv fremstår den, og det betyder noget for prissætningen,” siger Birgit Daetz.

Hun pointerer, at det er en god idé at vælge et nogenlunde neutralt og tidløst køkken, så man appellerer til flest mulige købere.

Få lavet et prisoverslag

Det kan dog være svært at rette fokus mod en bolig, man er på vej ud af, fordi det virker som spildte kræfter. Og beslutter man sig for at lade det gamle køkken stå, er der alligevel nogle knapper at skrue på i salgsprocessen.

”Som potentiel køber kan det være nemt at stirre sig blind på et uoverskueligt køkkenprojekt, så giv folk en mulighed for at se ud over alt det besværlige med et par designforslag fra et køkkenfirma, som også kan lave et prisoverslag. Så ved køberen, hvad renoveringen kommer til at koste. Det er en fin service,” siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden fra den 3. til 15. oktober. I alt er der afgivet 1.029 svar til spørgsmålet:

Når du ser på ny bolig, er det så vigtigst for dig, at køkkenet er…?

Find mere om