Over 40 procent tror, at huspriserne vil stige

Foto: Boligsiden

Over procent af Boligsidens brugere, som har svaret på brugerundersøgelsen, tror på stigende huspriser det kommende år, viser ny undersøgelse foretaget blandt Boligsidens brugere. Boligsiden har spurgt brugerne over tre omgange i løbet af sommeren 2023. Se, hvad de svarer.

Der var ikke høje forventninger til stigende huspriser, da Boligsiden brugere blev spurgt i begyndelsen af 2023.

Det har ændret sig.

Nu er der 41,5 procent, som tror på stigende huspriser, viser en ny undersøgelse foretaget blandt Boligsidens brugere.

I undersøgelsen blev brugerne spurgt om, hvad de tror, der sker med huspriserne det kommende år, og her svarerede 19,9 procent altså, at de troede på, at huspriserne ville stige med mere end tre procent, 21,6 procent troede på stigninger fra en til tre procent, og 14 procent troede på, at huspriserne ville forblive uændret +/- en procent.

”Forventningerne afspejler ofte markedets udvikling. Da vi gik ind i 2023, var det med mere end et halvt år i træk med faldende huspriser. Det smitter af på forventningerne. Det samme gør sig tilsyneladende gældende, når pilen vender den anden vej. Fra februar til august i år har vi set stigende huspriser, og nu ser vi altså igen også stigende forventninger til huspriserne,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Stor forandring

Forventningerne til huspriserne har forandret sig meget igennem 2023. I en tidligere undersøgelse magen til fra marts 2023 mente hele 59,5 procent, at huspriserne ville falde med mere end tre procent.

I de seneste tre undersøgelser, hvor Boligsiden har spurgt brugerne, mener omkring 25 procent, at huspriserne vil falde med mere end tre procent.

I seneste undersøgelse fra september svarer 25,6 procent, at de tror på faldende huspriser på mere end tre procent.

Sådan har vi gjort:

Afstemningerne er lavet ved at spørge Boligsidens brugere om deres forventninger til huspriserne det kommende år.

Afstemningerne er foretaget i perioden mellem 1.-12. september 2023 med 1.299 deltagere, 19.-31. juli 2023 med 1.141 deltagere og 9. – 20. juni 2023 med 1.365 deltagere.