Ny undersøgelse: Flertallet siger nej tak til køberrådgiveren

I en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden svarer sammenlagt 71 procent, at de enten fravælger køberrådgiveren eller slet ikke ved, hvad sådan én kan. Her bliver du klogere, for måske er det alligevel en god ide for dig at alliere dig med en køberrådgiver.

Når de fleste boligkøbere køber en bolig, gør de det først og fremmest ved at stole på deres egen sunde fornuft og evne til at forhandle en fair pris hjem. I hvert fald viser en ny afstemning på Boligsiden, at det er de færreste, der vil benytte sig af en køberrådgiver – også kaldet købermægler – i forbindelse med deres næste boligkøb.

I afstemningen er det nemlig 29 procent, der svarer, at de vil bruge en købermægler, mens sammenlagt 71 procent enten fravælger køberrådgiveren eller slet ikke ved, hvad en køberrådgiver er.

Mange af disse købere kan have gavn af at alliere sig med en køberrådgiver, mener Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

”Ved du ikke særlig meget om boligers typiske mangler, har du ikke en god forhandler i maven, eller er du førstegangskøber, så er det en god ide at bruge en køberrådgiver. Meget ofte vil udgiften være tjent hjem, når bolighandlen er gennemført. Dels fordi køberrådgiveren undervejs opdager nogle mangler, som du får sælger til at udbedre, inden du køber. Dels fordi rådgiverens betaling ofte afhænger af nedslagets størrelse, og derfor har den en interesse i at sikre, at det bliver så højt som muligt,” siger hun.

Det kan en køberrådgiver

En køberrådgiver er typisk en advokat eller en ejendomsmægler, der har uddannet sig til at varetage køberens interesser i en bolighandel. Derfor kender denne særlige købermægler også både markedet og sælgerens ejendomsmæglers motiver for at sige og gøre det ene eller det andet.

På den måde står køberrådgiveren på et solidt grundlag, så hun eller han kan hjælpe dig med alt fra den første besigtigelse af boligen til færdiggørelse af de dokumenter, der forsegler den endelige bolighandel.

”En køberrådgiver er en erfaren medspiller, der med sit kendskab til processerne og markedet kan hjælpe dig godt ind i din næste bolig. Det giver bare rigtig god mening, at du som køber får professionel rådgivning på samme vis, som sælgeren får,” siger Birgit Daetz.

Er du blevet nysgerrig på at høre mere om, hvad en køberrådgiver kan gøre for dig, bør du kontakte en eller flere af landets autoriserede købermæglere og høre mere. Og er du blevet overbevist om, at det er en god ide, bør du indhente flere tilbud for at få den pris og løsning, der passer dig.

Du kan også læse mere meget mere i vores guide om køberrådgivning.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 4. til 18. oktober. I alt 1.101 brugere har svaret på spørgsmålet:

Find mere om