Ny undersøgelse: Flertal vil købe bolig på tvangsauktion

Foto: Boligsiden

I en ny undersøgelse blandt Boligsidens brugere svarer 65 procent, at de kunne finde på at købe en bolig på tvangsauktion.

Hvis du er på udkig efter en bolig til salg til en lav pris, så kan en bolig på tvangsauktion være løsningen.

Men der er både fordele og ulemper forbundet med at købe bolig på tvangsauktion, som du kan læse mere om her. Og det gør, at tvangsauktionen ikke nødvendigvis er løsningen for alle.

Se alle tvangsauktioner

Dog svarer et flertal af Boligsidens brugere, at en bolig på tvangsauktion godt kunne være noget for dem.

I en ny brugerundersøgelse svarer 65 procent således ’ja’ til spørgsmålet om, hvorvidt de kunne finde på at købe en bolig på tvangsauktion. For 22 procent er det udelukket at købe bolig på tvangsauktion, mens 13 procent svarer ’ved ikke’ til spørgsmålet.

”Langt de fleste boligkøbere vil gerne gøre sig en god handel og spare nogle penge, når de køber bolig, og hvis det er det, som fylder mest, kan det være en god idé at købe en bolig på tvangsauktion, hvor den absolut største fordel er, at boligerne sælges billigere, end hvis blev solgt i almindelig fri handel,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Ulempen er til gengæld, at der kan være uforudsete udgifter forbundet med at købe bolig på tvangsauktion, som man i udgangspunktet ikke kan få erstatning for, da boligerne bliver solgt med fuld ansvarsfraskrivelse fra både sælger og fogedrettens side. Derfor kan det kræve is i maven at købe bolig på tvangsauktion, som måske ikke føles trygt for den forsigtige boligkøber, og på den måde overrasker det ikke, at 22 procent svarer, at de ikke ønsker at købe bolig på tvangsauktion.”

”Til gengæld skal man huske, at den lavere pris, man betaler for boligen, giver en besparelse, som ofte vil dække de fejl og mangler, boligen eventuelt måtte have – og oftest mere til. Så der vil typisk være både råd for og råd til at forbedre boligens stand, hvis man køber på tvangsauktion.”

Se alle boliger på tvangsauktion her på Boligsiden

LÆS OGSÅ: Sådan køber du bolig på tvangsauktion

Sådan har vi gjort:

I perioden 27. februar 2024 til 21. marts 2024 har Boligsiden stillet nedenstående spørgsmål til sine brugere:

Kunne du finde på at købe en bolig på tvangsauktion?

I alt besvarede 1.232 spørgsmålet.

Find mere om