Ny undersøgelse: Disse faktorer har størst betydning for boligkøbere

Foto: Unsplash

I en ny undersøgelse svarer Boligsidens brugere på, hvad der har størst betydning for, om de vil købe ny bolig eller ej.

Der er mange ting, som kan have afgørende betydning for, hvorvidt man vælger at købe ny bolig eller ej.

Særligt ens rådighedsbeløb, valgmuligheder og fremtidsudsigter kan spille en stor rolle, men spørgsmålet er, hvad der fylder mest.

Dét har Boligsiden forsøgt at tage temperaturen på i en ny undersøgelse.

Her har Boligsiden spurgt sine brugere om, hvad der har størst betydning for, om de vil købe ny bolig.

Til det svarer flertallet – bestående af 36,6 procent – at deres økonomi har størst betydning. 

For 26,1 procent har renteniveauet størst betydning, mens faldende boligpriser kan afgøre, om 16,1 procent vil købe ny bolig eller ej.

”Ikke overraskende svarer de fleste af vores brugere, at faktorer, som på den eller anden måde hænger sammen med penge og ens økonomiske råderum, har størst betydning for, hvorvidt de vil købe ny bolig,” siger Birgit Daetz, som er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Det giver god mening, da et boligkøb er et af livets største investeringer for de fleste, hvor kan være mange penge på spil, og derfor er det naturligvis vigtigt, at man kan få økonomien til at hænge sammen. Samtidig har vi inden for den seneste årrække set store prisstigninger i især storbyerne, som jo gør, at der skal endnu flere penge til for at kunne købe en bolig, og her spiller renteniveauet og boligpriserne jo en stor betydning for, om man overhovedet kan være økonomisk i stand til at købe bolig eller ej.”

Sådan har vi gjort:

I perioden fra 22. maj 2024 til og med 10. juni 2024 har Boligsiden stillet nedenstående spørgsmål til sine brugere:

Hvilke af følgende faktorer har størst betydning for, om du vil købe ny bolig?

I alt deltog 1.121 i undersøgelsen.

Find mere om