Ny undersøgelse: Boligejere vil ikke indfryse stigninger i grundskylden

boligskat

Foto: Pixabay

I en ny undersøgelse svarer et flertal af Boligsidens brugere, at de ikke ønsker at indfryse stigningen i deres grundskyld gennem et lån til staten.

Fra januar 2024 trådte nye ændringer i boligskatten i kraft i Danmark.

Ændringer, som blandt andet indebærer, at en stor del af boligejerne skal betale andre satser for deres boligskat.

Boligskatten består af to dele: Ejendomsværdiskat og grundskyld.

Og når det kommer til sidstnævnte, så er det blevet bestemt, at såfremt ens grundskyld stiger i takt med de nye boligskatteændringer, så har man mulighed for at indfryse stigningerne gennem et lån til staten, så man ikke behøver at betale en højere grundskyld lige med det samme.

Vær her opmærksom på, at der er tale om et lån, som skal tilbagebetales, og hvor der løbende vil falde renter på lånet.

I forbindelse med overgangen til de nye boligskatteændringer har Boligsiden derfor spurgt sine brugere om, hvorvidt de ønsker at benytte sig af indfrysningslånet, hvis deres grundskyld stiger i 2024.

Til det svarer flertallet nej.

Undersøgelsen viser således, at 66 procent af Boligsidens brugere, som har deltaget i undersøgelsen, ikke vil indfryse stigningerne i deres grundskyld.

Omvendt svarer ni procent, at de gerne vil benytte sig af indfrysningsordningen, mens 15 procent endnu ikke ved, om de agter at indfryse stigningerne i deres grundskyld.

”Det er positivt, at størstedelen af Boligsidens brugere har taget stilling til, om de ønsker at indfryse stigningerne i grundskylden eller ej. Det skyldes, at man selv aktivt skal gå ind og fravælge indfrysningen via ens forskudsopgørelse, og gør man ikke det, sker indfrysningen per automatik,” forklarer Kasper Fredløv Sonberg, boligøkonom og dataanalytiker hos Boligsiden.

”Da der altså er tale om et lån, hvor der vil løbe renter, indtil lånet er betalt, så kan indfrysningen ende med at blive en uhensigtsmæssig løsning for nogle boligejere. Det bør man have med i overvejelserne på forhånd, så man ikke ender med en uforudset ekstraregning den dag, man flytter fra sin ejendom, og lånet skal betales,” fortsætter han.

Læs mere om indfrysningslånet her på Boligsiden eller her på Vurderingsportalen.

Sådan har vi gjort:

I perioden 29. december 2023 og frem til 22. januar 2024 har Boligsiden stillet nedenstående spørgsmål til sine brugere:

Hvis din grundskyld stiger fra januar 2024, kan du indefryse stigningen gennem et lån til staten. Har du planer om at benytte låneordningen?

I alt deltog 1.141 i undersøgelsen.   

Find mere om