Køkkenet er det vigtigste rum for boligkøberne

ikea køkken

Egetræs bordplade og sprøjtelakeret med Muuto Dots greb

Det er uden sammenligning køkkenet, der er det vigtigste rum for boligkøberne, når de kigger på ny bolig. Det viser en ny afstemning på Boligsiden.

Køkkenet. Sådan lyder mange boligkøberes svar, når man spørger dem, hvilket rum der er det vigtigste, når de kigger på bolig.

En ny afstemning blandt mere end 1.100 brugere på Boligsiden viser i hvert fald, at halvdelen mener, at køkkenet er det vigtigste rum. Den anden halvdel af brugerne er fordelt mellem husets andre rum.

”Der har i mange år været en bevægelse mod, at flere vil have store køkkener. På den måde kan familien være sammen, når en laver mad, en anden laver lektier og en tredje bygger lego. I det hele taget er køkkenets størrelse afgørende for mange typer af boligkøbere. Det drejer sig om både singler, par, familier og bofællesskaber,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og fortsætter:

”Derfor kan det jo godt være, at man ikke altid kan få ønskerne til at flugte med det, der er økonomi til. Og der er som regel også andre krav, der skal passe. Men det giver god mening, at køberne undersøger køkkenets potentiale, før de ser stuens størrelse. For ofte vil stuen jo være en del af køkkenløsningen.”

Køkken-alrum sælger

Fra en afstemning i februar ved vi også, at det er en prioritet for boligkøberne at få køkken-alrum, når de skal flytte ind i noget nyt. Og det ønske har stor betydning for de salgsopstillinger, køberne ser på Boligsiden.

”Er der køkken-alrum i en bolig, kan du vide dig sikker på, at det er noget af det første, ejendomsmægleren skriver i sin salgsopstilling, når boligen kommer til salg. Det står så højt på manges lister over ønsker til ny bolig, at det er noget af det første, køberne kigger efter, når de har fundet ud af, om pris og beliggenhed passer,” siger Birgit Daetz.

Der er lige nu mere end 1.000 boliger til salg på Boligsiden med køkken-alrum, og der er noget at vælge imellem, hvad end du skal bo alene eller sammen med andre, påpeger Birgit Daetz.

”Et køkken-alrum kan jo være mange ting, og det afspejler boligerne på markedet også. Der er de helt små lejligheder i byerne, der kan tilbyde det, som mange ønsker af et køkken. Og så er der de kæmpestore huse, hvor der er plads i køkkenet til, at flere familier eller alle fra bofællesskabet kan være omkring bordet.”

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget i perioden 2.-11. august 2021. I alt 1.107 deltagere har svaret på spørgsmålet:

Find mere om