Købernes lyst til at byde på en tvangsauktion er intakt

I en ny afstemning på Boligsiden svarer knap 70 procent af deltagerne, at de godt kan finde på at købe en bolig på tvangsauktion. Det er stort set samme niveau, som i en lignende afstemning for to år siden. Foto: Boligsiden.

Der er færre boligejere end normalt, der ender med at må sælge deres ejendom gennem en tvangsauktion. Men at dømme efter en ny afstemning på Boligsiden er købernes lyst til at byde på netop en tvangsauktion til gengæld på samme niveau som for to år siden.

I 2021 blev der gennemført 25 procent færre tvangsauktioner end året før. Og den nedadgående tendens har været gældende igennem flere år nu.

Det samme kan man ikke sige om den andel af potentielle købere, som er villige til at afgive et bud på en tvangsauktion og dermed købe bolig via et hammerslag.

I en ny afstemning på Boligsiden angiver knap syv ud af ti adspurgte brugere (69 procent), at de kunne finde på at købe en bolig på tvangsauktion. Det er blot ét procentpoint færre, end der svarede ja i den seneste udgave af afstemning, som Boligsiden foretog i 2020.

”Der bliver længere og længere imellem tvangsauktionerne. I 2021 var antallet tæt på halveret i forhold til for fem år siden. Men tilsyneladende er interessen for at byde på en tvangsauktion ikke dalet i samme tempo som antallet af sager. Og måske er det ikke så overraskende. For udbuddet af boliger er faldet de seneste år, og det betyder, at mange boligkøbere er åbne for alternative veje til at få opfyldt boligdrømmen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Værd at vide inden du giver dit bud

At købe bolig på tvangsauktion er åbent land for alle. Men kravene til dig som køber er lidt større end ved en normal købsproces.

Først og fremmest skal du vide, at tvangsauktionerne bliver afholdt i fogedretten i den retskreds, hvor den bolig, der er på tvang, ligger placeret. Det er altså her, du skal møde op for at tage del i handlen.

Inden da er det dog en rigtig god ide at have set og gennemgået den ejendom, som du vil byde på. Gerne sammen med en professionel, der ved, hvad vedkommende skal kigge efter.

Når du køber bolig på tvangsauktion, bliver ejendommen nemlig købt som beset. Og du kan altså ikke tegne en ejerskifteforsikring, der normalt dækker omkostningerne ved fejl og mangler ved boligen.

Når en bolig bliver annonceret på tvangsauktion, vil der i salgsopstillingen derfor også fremgå et specifikt tidspunkt, hvor det er muligt at besigtige ejendommen på forhånd. Sørg også for at få læst salgsopstillingen grundigt, så du ved, hvilke ting du skal kigge ekstra grundigt efter ved besigtigelsen.

På Boligsiden kan du se, hvor mange boliger, der er udbudt på tvangsauktion. I øjeblikket er det cirka 100 boliger, som du kan se lige her. Se alle tvangsauktioner.

Er der nogle af dem, som falder i din smag, har vi også lavet en udførlig guide, hvor du kan læse om at handle bolig på tvangsauktion.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 1. til 15. februar 2021. I alt er der 1.758 brugere, der har svaret på spørgsmålet:

Find mere om