Hver femte køber sommerhus som samlingssted for flere generationer

Foto: Boligsiden

Sommerhuset er for de fleste et tiltrængt fristed væk fra helårsboligen, men for mange er den primære årsag til sommerhuskøbet et ønske om at få et samlingssted for flere generation, viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Sommerhuset har alle dage været et samlingspunkt for den nære familie. Når bilen er pakket med alt fra uldtrøjer til badedyr, og både forældre, børn og Fido er stuvet ind, vender næser og snuder mod sommerlandet, hvor dagene fortaber sig i hinanden, og vejret alene bestemmer, om det bliver til strandture eller Ludo foran brændeovnen.

Sommerhuset har altid været et kærkomment afbræk fra hverdagen, men meget tyder på, at vi i høj grad også køber sommerhus for at være sammen med flere generationer af familien. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at 57 procent ønsker sig et sommerhus, fordi det er et fristed væk fra helårsboligen. Men 21 procent svarer, at den primære årsag til et sommerhuskøb ville være at få et samlingssted for flere generationer af familien. Kun 9 procent angiver, at den primære årsag til at få et sommerhus, er, at det er en nem måde at holde ferie med små børn, og lige så få svarer, at det er pensionisttilværelsen, der får dem til at ønske et sommerhus.

”Vil man bruge mere tid sammen med egne forældre – og børnenes bedsteforældre – er sommerhuset en god måde at mødes på, da det er neutral grund, og spillereglerne er nogle andre end derhjemme, hvor der måske kan komme nogle gnidninger”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Sommerhus med anneks

Vil du have et sommerhus, der er samlingssted for flere generationer, kan det være en ide at se efter et sommerhus med anneks. Opskriften på et vellykket sommerhusophold er også, at man kan trække sig tilbage, og man behøver ikke være sammen alle døgnets vågne timer. Blandt de sommerhuse, der er til salg nu, har ca. 1.700 et anneks.

Se sommerhuse til salg med anneks

Sådan gjorde vi:

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 29. marts – 9. april 2016 spørgsmålet: ”Hvad er den primære grund til, at du kunne ønske dig et sommerhus?” 1.033 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om