Førstegangskøber? Her er de største udfordringer

I en afstemning på Boligsiden.dk svarer knap 40 procent, at det sværeste ved at være førstegangskøber er at finde den helt rigtige bolig. Dernæst følger udfordringer omkring økonomien.

Hvor skal vi bo, og hvad må det koste? Der er et hav af beslutninger, der skal træffes, inden boligdrøm bliver til boligkøb. Men hvad er egentlig den største udfordring, når man som helt grøn førstegangskøber skal på boligjagt? Det har Boligsiden.dk spurgt deres brugere om, og resultatet af afstemningen viser, at der særligt er to faktorer, der spiller ind.

Den ubetinget største udfordring er ganske enkelt at finde den rigtige bolig. Det mener 38 procent af dem, der deltog i afstemningen. En tredjedel synes derimod, at det mest problematiske er at finde de økonomiske midler til at købe.

”Derudover ytrer hver tiende i afstemningen, at det sværeste er at vælge rigtigt. Og cirka ligeså mange har selve købsprocessen som den primære udfordring. Samlet set tegner det et billede af, at der er en del usikkerhed forbundet med de beslutninger, der skal træffes i processen. Men et boligkøb er også en stor ting i livet, og derfor kan det godt betale sig at forberede sig grundigt i den indledende fase i boligjagten,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

En perfekt beslutning

Det kan man for eksempel gøre ved at få styr på det finansielle og sikre sig et lånebevis, så man ved lige præcis, hvor meget man kan købe for. Det giver en mere fokuseret boligsøgning.

”Men det handler også om at finde ud af, hvad de primære behov er. Er det plads, beliggenhed, udeliv eller konkrete funktioner i hjemmet? De fleste vil gerne have det hele, men det kan sjældent lade sig gøre, så derfor er det vigtigt at være klar over sine prioriteter, og så skal man som førstegangskøber desuden huske på, at intet er for evigt. En stor beslutning behøver ikke at være en perfekt beslutning,” siger Birgit Daetz.

Læs mere: Gode råd til når du skal finde bolig

Sådan gjorde vi:

Fra den 4. til den 17. april 2017 spurgte vi Boligsiden.dk’s brugere: ”Hvad er det sværeste ved at være førstegangskøber?” Vi fik 1.303 svar, som fordeler sig således:

Find mere om