Først nu tror vi for alvor på stigende boligpriser

Foto: Boligsiden

Der er sket et holdningsskifte over de seneste seks måneder. Nu tror vi på stigende boligpriser og gang i boligsalget, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

I december 2012 troede flere på, at boligpriserne ville falde, end at de ville stige. Nu er bøtten vendt, og flertallet tror nu på prisstigninger frem for prisfald.

”Optimismen hænger fint sammen med det billede, vi ser på boligmarkedet, hvor priserne rent faktisk er stigende og har været det i de seneste måneder. Tilbage i december havde der været nogle måneder med  stabile priser for villaer, og fortsat usikkerhed på boligmarkedet. Det har nok påvirket svarene dengang”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

30 procent tro på stigende boligpriser

Troen på stigende boligpriser er kommet op på 30 procent. I december var det 23 procent. Og tilsvarende interessant er det at bemærke, at hvor der i december var 25 procent, der troede på faldende boligpriser,  er der nu kun 17 procent, der tror, at priserne vil være for nedadgående.

Det er alligevel værd at bemærke, at næsten hver femte tror på faldende boligpriser. Ser man på både villaer, ejerlejligheder og fritidshuse har alle boligtyper haft stigende priser fra omkring årsskiftet, og ejerlejlighederne har haft stigende priser det seneste år.

Ingen tror på svære boligsalg

Det er også værd at se, at kun 5 procent forventer, det bliver sværere at sælge sin bolig i år. I december 2012 var det 8 procent og i december 2011 mente 18 procent, det ville blive sværere at sælge.

”Sælgerne er ved godt mod – de ser frem til stigende priser og nemmere salg. Køberne derimod kan forvente at skulle være mere vakse ved havelågen for at få de boliger, de vil have”, siger Birgit Daetz.

Find mere om