Flere boligkøbere har hævet deres maksimumbeløb det seneste år

Foto: Boligsiden

I en ny afstemning på Boligsiden svarer en større andel end sidste år, at deres maksimumbeløb til boligkøb er fire millioner kroner eller derover.

Boligpriserne stiger, og det samme gør boligkøbernes rådighedsbeløb tilsyneladende også.

I hvert fald viser resultaterne fra en ny afstemning på Boligsiden, at flere af deltagerne har et større rådighedsbeløb sammenlignet med 2020, hvor vi sidst lavede afstemningen.

I Boligsidens nye afstemning svarer i alt 53 procent af de mere end 1.100 deltagere, at de har et maksimumbeløb til boligkøb, der er fire millioner kroner eller derover. Sidste år var denne andel kun 43 procent af deltagerne.

”Splitter vi resultaterne lidt mere op, er det især værd at bemærke, at der er en del flere, der siger, at de har seks millioner kroner som deres maksimumbeløb. Meget tyder derfor på, at de danske boligkøbere har fået flere penge mellem hænderne,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Beregn hvad du selv kan låne med denne Låneberegner.

Flere får råd til mere

Ved sidste års afstemning var der ni procent af deltagerne, der havde 6 millioner kroner som deres maksimumbeløb. Den andel er nu vokset til 14 procent. Omvendt var der sidste år 21 procent af deltagerne, der maksimalt kunne købe bolig for to millioner kroner. Den andel er nu faldet til 17 procent.

”Vi har været igennem et coronanår, hvor mange ikke har haft mulighed for at bruge deres opsparede feriemidler, ligesom mange har fået udbetalt deres indefrosne feriepenge. Det har hjulpet på opsparingen hos rigtig mange danskere. Det kombineret med det fortsat lave renteniveau gør, at mange nu har råd til lidt mere bolig,” siger Birgit Daetz.

Flere har fået adgang til gennemsnitshuset

Der er netop nu cirka 23.000 huse til salg i Danmark, og den gennemsnitlige udbudspris for alle disse huse er cirka 2,4 millioner kroner.

Og da kun 28 procent af deltagerne har et maksimumbeløb på én eller to millioner kroner, har flertallet af deltagerne i afstemningen råd til at købe det gennemsnitlige hus.

Da vi lavede afstemningen sidste år, var det 36 procent, der havde et maksimumbeløb på én eller to millioner kroner. Det betyder, at flere har fået råd til at købe til gennemsnitspris.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 21. april til 10. maj 2021. 1.117 deltagere har svaret på spørgsmålet:

[infogram id=”beff6307-1195-468b-ac4d-4318dcedb917″ prefix=”UM9″ format=”interactive” title=”Hvad er dit maksimumbeløb på et boligkøb”]

Find mere om