Corona har fået 4 ud af 10 boligejere til at bruge flere penge på boligen

De fleste danskere har været meget hjemme i foråret og sommeren, og mange har derfor haft lavere forbrug end normalt. Nogle af de penge bliver brugt på boligen, viser en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.

Har du haft et lavere forbrug i foråret og i sommeren, fordi corona har holdt dig hjemme, og fordi du ikke har været på ferie i udlandet? Så er du ikke alene.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer fire ud af 10 boligejere, at de har haft et lavere forbrug, og at de har brugt de opsparede penge på at shine deres bolig op.

”Corona holdt langt de fleste danskere hjemme i marts og april, hvor mange arbejdede fra privaten, og hvor restauranter, barer og en række butikker var lukket. Derfor er der også mange, der i coronatiden har haft lavere forbrug end normalt. Det har givet et økonomisk råderum, som nogle har valgt at bruge på deres bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

De fleste laver små projekter

I afstemningen svarer 22 procent, at de har haft lavere forbrug og bruger flere penge end normalt på små projekter, ni procent laver store projekter og ni procent har brugt ekstra penge på at nedbringe deres boliggæld.

”Danskerne har været meget hjemme det meste af foråret på grund af corona, så de har haft ekstra tid til at ordne dørene der binder, de slidte fuger på badeværelset og det maltrakterede stuegulv, der længe har haft behov for at blive afhøvlet. Andre boligejere har sat gang i større renoveringer. Der er måske nogle, der har fået nye energivenlige vinduer, og andre kan have udskiftet oliefyret med en mere energivenlig opvarmningskilde. Det er positivt,” siger Birgit Daetz.

Resultaterne af Boligsidens afstemning går godt i spænd med den seneste tids meldinger fra detailhandlen om, at der er godt gang i salget af maling og møbler. Overfor finans.dk berettede administrerende direktør i Flügger Jimmi Mortensen den 12. august, at Flüggers salg indtil videre i år ligger et væsentligt stykke over salget i samme periode sidste år.

”Alt det her er indikatorer, der peger i samme retning. Der bliver lagt mere tid og flere penge i forskønnelsen af vores boliger. Det er godt for samfundsøkonomien, og det er godt for boligejeren, der får fikset de projekter, der ellers ikke var tid og penge til. Og så ved vi også, at det er godt for dem, der vælger at sætte boligen til salg, for køberne sætter pris på, at der er styr på den sidste finish,” siger Birgit Daetz.

Mens 40 procent af deltagerne i afstemningen svarer, at de enten laver små eller store projekter eller nedbringer gælden med deres nye coronaopsparing, svarer 56 procent, at de ikke har haft lavere forbrug under corona og derfor heller ikke planlagt at bruge flere penge end normalt på deres bolig.

Afstemnings resultater:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 4. til 17. august 2020. I alt er der afgivet 1.061 svar til spørgsmålet: ”Har du som konsekvens af corona haft lavere forbrug og derfor planlagt at bruge flere penge end normalt på din bolig?”. Svarene fordeler sig således: