Boligkøb: Hver femte fortryder valget af beliggenhed

Foto: Boligsiden.

En afstemning blandt brugerne på www.boligsiden.dk viser, at over halvdelen af de adspurgte fortryder noget omkring deres seneste boligkøb. Cirka hver femte har fortrudt valget af beliggenhed.

Det er en stor beslutning at købe bolig, og derfor tænker de fleste sig også godt om, inden deres signatur lander på en købsaftale. Resultaterne af en afstemning på Boligsiden.dk viser imidlertid, at over halvdelen af de brugere, der har afgivet en stemme, fortryder forhold omkring deres seneste boligkøb.

Helt præcist svarer 53 procent, at de ikke er 100 procent tilfredse. Den årsag, allerflest angiver som deres primære ærgrelse, er boligens beliggenhed. Det gælder knap 20 procent, svarende til hver femte.

”Det er naturligvis glædeligt, at knap halvdelen er fuldt ud tilfredse med deres seneste boligkøb, men samtidig kan vi ikke komme uden om, at den anden halvdel har det modsat. Det er overvældende, når man tager økonomien bag et boligkøb i betragtning,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

LÆS OGSÅ: Boligkøb: Den bedste beliggenhed findes alle steder

Økonomien afgør beliggenhed

At det netop er beliggenheden, der fylder i besvarelserne overrasker ikke Birgit Daetz.

”Der er flere aspekter i valget af beliggenhed, og det primære er hensynet til ens egen økonomi. En del køber bolig med hjertet, og et charmerende hus med den rette beliggenhed kan skubbe fornuften i baggrunden. Men man bliver nødt til at være realistisk i forhold til, hvad pengepungen kan holde til, og derfor må de fleste gå lidt på kompromis med drømmebeliggenheden,” siger Birgit Daetz.

Ud over beliggenhed angiver brugerne, der har deltaget i afstemningen, at også størrelsen på deres bolig er årsag til fortrydelse. Mens 16 procent svarer, at de gerne ville have haft flere kvadratmeter, er der blot to procent, der drømmer om, at de havde købt en mindre bolig.

Sådan gjorde vi
I perioden fra d. 24. juli til den 4. august 2017 spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk ”Er der noget, du fortryder omkring dit seneste boligkøb?”. De i alt 1.061 svar fordeler sig således: