Boligens energimærke har stor betydning for boligkøbere

Foto: Boligsiden

For to ud af tre boligsøgende har boligens energimærke stor betydning. Det viser en helt ny undersøgelse foretaget blandt brugerne på www.boligsiden.dk. Men har din bolig et dårligt energimærke, er det ofte muligt med små midler at forbedre det, lyder opfordringen fra Totalkredit, der står bag Miljøberegneren.

Det er ikke længere udelukkende beliggenhed, pris og antal kvm., som er de vigtigste salgsparametre for boligsøgende i dag. I en helt ny undersøgelse, som Boligsiden.dk har foretaget blandt deres brugere, svarer næsten to ud af tre, at energimærket har betydning for deres valg af bolig, og at de går efter en bolig med et lavt energiforbrug.

”Vores nye tal viser, at boligens energiforbrug har fået markant større betydning for boligsøgende. Vi kan også se, at salgsprisen er væsentlig dyrere på huse med gode energimærker, hvilket bare bekræfter tendensen. Vi er blevet mere energi- og miljøbevidste, og det kommer nu også til udtryk, når vi køber ny bolig,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Nemt at forbedre drømmeboligens energimærke

Ligesom man kan gøre sit hus salgsklart med nymalede vægge og en nystudset have, er det også muligt at forbedre boligens energimærke. Sådan lyder det fra marketingdirektør Ole Lund fra Totalkredit, der står bag Miljøberegneren, hvor flere end en halv million danskere har været inde og tjekke potentialet i at energioptimere deres bolig:

”I mange tilfælde er det lettere at energioptimere boligen, end man tror. På Miljøberegneren kan man nemt og hurtigt få svar på, hvad man potentielt kan spare på at energioptimere sin bolig. Der kan selvfølgelig være stor forskel på omkostningerne ved energi­renoverin­ger, men især i mange ældre boliger kan selv små renoveringer være med til at gøre en forskel for boligens energimærke.”

I alt har 2.284 brugere af www.boligsiden.dk deltaget i undersøgelsen. Blandt den resterende del af deltagerne svarer godt 16 pct., at energimærket ikke har betydning, mens knap 10 pct. ikke har taget stilling til det.

Fakta:

Hvordan forbedrer du energimærket på din bolig?

Mere end en halv million danskere har benyttet Totalkredits Miljøberegner på totalkredit.dk. Det er gratis, og du får med det samme et overblik over, hvilke energiforbedringer, du med fordel kan udføre på netop din bolig.