Billige lån får flere til at overveje sommerhuskøb

Foto: Boligsiden

Det er nu et år siden, at det blev billigere at låne penge til sommerhuskøb, men har det fået flere til at overveje at købe en feriebolig? Ja, svarer en tredjedel i en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk.

Morgenkaffe på terrassen med sol i panden, eftermiddagslur i hængekøjen og familiemiddag med pølser på grillen. Det er let at drømme sig væk i fantasien om et sommerhus. Og for et år siden kom mange danskere et skridt nærmere den drøm med nye regler for realkreditbelåning på sommerhuse. Hvor det tidligere kun var muligt at finansiere 60 procent af sommerhuset med et realkreditlån, har det nu gjaldt 75 procent det seneste år.

Men har muligheden for et billigere lån haft betydning for overvejelsen om at købe sommerhus? I en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer omkring 30 procent, at de ændrede regler har haft indflydelse på deres tanker om muligheden for at blive sommerhusejer.

”Helt reelt betyder de ændrede regler, at flere har fået råd til at erhverve sig et sommerhus, fordi der er betragteligt færre udgifter forbundet med et realkreditlån fremfor et banklån, hvor renten er højere. Derudover er der købere, som nu har råd til at købe et større sommerhus, og hvis man pludselig kan få det, man drømmer om, bliver det straks mere interessant at se på sommerhus,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

En blandet gruppe

Størstedelen af dem, der har afgivet svar, tilkendegiver dog, at nye låneregler ikke har haft indflydelse på deres overvejelser om sommerhuskøb.

”I den gruppe kan der både være danskere, der allerede ejer et sommerhus, nogle der i forvejen var fast besluttet på at købe en feriebolig inden regelændringen, men naturligvis også dem, der ikke er kommet på købstanker på grund af de nye økonomiske fordele. Så i virkeligheden hæfter jeg mig mest ved, at knap 30 procent rent faktisk har ændret syn på muligheden for at købe,” siger Birgit Daetz.

Overvejer du selv at købe sommerhus? Vi har fundet ferieboliger, der alle er minimum 60 kvadratmeter og koster under 800.000 kroner. Se dem herunder:

Boligsiden.dk’s afstemning
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden 22. marts til 2018. I alt er der afgivet 1.003 svar til spørgsmålet:

Find mere om