Beliggenhed trumfer prisen for seks ud af ti huskøbere

Husets beliggenhed er den afgørende faktor for seks ud af 10 boligkøbere, viser en nye afstemning på Boligsiden. Foto: Boligsiden.

Beliggenheden er vigtigere for mange boligkøbere end selve prisen på huset. Det fremgår af en ny afstemning, som Boligsiden har foretaget blandt sine brugere.

Et boligkøb er for de fleste – hvis ikke den største – så i hvert fald blandt de største investeringer, som man foretager sig igennem livet. Men det er pudsigt nok ikke prisen, der bliver vægtet som det vigtigste parameter for, hvilket hus boligkøberne vælger.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer over halvdelen af de deltagende brugere, at det tværtimod er beliggenheden, der er det vigtigste parameter.

Således svarer hele 63 procent af deltagerne, at det vigtigste parameter er netop beliggenheden, som dermed trumfer prisen på boligen.

”Vores nærmiljø er en essentiel del af vores hverdag. Det har stor betydning, at vi befinder os i nærheden af daginstitutioner, arbejde og indkøbsmuligheder, når vi skal have hverdagen til at fungere. Når det er sagt, er det forskelligt, om vi prioriterer afstanden til job højest eller tilgængelig natur lige uden for vores hoveddør. Men denne afstemning viser, at fællestrækket i hvert fald er, at mange af os vælger vores bolig ud fra netop beliggenheden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Vi skal huske på, at en ny bolig er en langsigtet investering for de fleste. De færreste ønsker at flytte igen efter få år. Derfor er det også vigtigt, at boligen ligger det rigtige sted ud fra de ønsker, vi hver især har.”

Prisen er også afgørende

Vi kommer dog heller ikke udenom, at prisen også er afgørende for boligkøberne. Således svarer 14 procent af de adspurgte brugere i afstemningen, at prisen er det vigtigste parameter ved et huskøb. Det er dermed den næsthøjeste prioriterede faktor.

”Det giver sig selv, at økonomien og budgettet skal være afstemt, inden man kan blive godkendt til et boliglån. Økonomien er så at sige hele afsættet for projektet. Når det er på plads, kan man begynde at lede efter sin drømmebolig i det område, hvor man ønsker at bo. De fleste boligkøbere kigger derefter hovedsageligt på boliger inden for budgettet, hvorfor prisen måske også kommer lidt i anden række,” siger Birgit Daetz.

Afstemningen viser desuden, at husets størrelse og alder også har betydning for boligkøberne. En lille gruppe svarende til fire procent af de adspurgte vægter også risikoen for oversvømmelse højt, når de skal finde deres nye bolig, imens et parameter som opvarmningskilde stort set ikke bliver prioriteret hos køberne.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 1. til 11. september 2020. I alt 2.021 brugere har svaret på spørgsmålet:

Find mere om