Året der gik: Rekorder på boligmarkedet 2016

Foto: Boligsiden

Boligmarkedet kan se tilbage på et særdeles godt år med masser af aktivitet og let stigende, men stabile priser. Året byder desuden på flere rekorder – Boligsiden.dk præsenterer dem her.

Det er blevet tid til at se tilbage på året, der er gået, og efter et forrygende 2015 var der noget at leve op til for 2016. Men året skuffede ikke, og det spiller således lige op med forrige år, når det kommer til boligsalget.

”Generelt har markedet været utrolig stabilt i år, og det er kort sagt imponerende, at vi har kunnet holde kadencen fra 2015. Vi havde en periode, hvor køberne holdt sig tilbage, men ser vi på parametre som prisudvikling og salgstider, kan vi konstatere, at optimismen ikke kun er tilbage, men at købelysten nu har været stabil i et godt stykke tid, ” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Salgstiderne har generelt været faldende de seneste fem år på både villaer, rækkehuse og ejerlejligheder, og ikke kun i de større byer, men også i yderområderne. I november måned nåede salgstiden for villaer og rækkehuse ned på det laveste niveau i fem år.

”Og så har priserne generelt været stigende i 2016, men med en lavere udviklingshastighed end tidligere. Der har ikke været samme signifikante udsving som tidligere, og netop det stabile er en god beskrivelse af boligmarkedets tilstand lige nu,” siger Birgit Daetz.

Boligsiden.dk har set nærmere på tallene og giver dig her en rekord for hver måned i 2016:

JANUAR

1.141 – Så mange kroner pr. kvadratmeter blev der givet i nedslag for fritidsboliger. Januar er dermed den måned i 2016, hvor køberne har “sparet” flest penge pr. kvadratmeter på fritidsboliger.

FEBRUAR

75 – Antallet af tvangsauktioner i Region Sjælland. Dermed blev Sjælland den region med flest tvangsauktioner i februar måned i 2016.

MARTS

12.744 – Så mange sager blev der oprettet på Boligsiden i marts 2016. Det gør marts til den måned med flest nye sager i hele 2016.

APRIL

190 – Antallet af solgte projektsalg (ejerlejligheder) i april 2016, hvilket er årsrekord, sammenligner man med årets øvrige måneder.

MAJ

3.705 dage – Det er den længste salgstid, for en bolig solgt på boligsiden I 2016. Boligen blev efter en lang udbudsperiode solgt i maj 2016. Helårsgrunden er beliggende i 7200 Grindsted.

JUNI

54 dage – Årets hurtigste salgstider målt pr. kommune for villa/rækkehuse var i Albertslund kommune, som i juni havde salgstider, der i gennemsnit lå på 54 dage.

JULI

65.000.000 kr. – Årets dyreste bolig blev solgt i juli måned til det enorme millionbeløb. Adressen er Taarbæk Strandvej 24, 2930 Klampenborg.

AUGUST

8.345 kr. – Det var kvadratmeterprisen i Hjørring kommune i august 2016. Det er den højeste kvadratmeterpris registreret i Hjørring siden Boligsidens markedsindeks blev oprettet tilbage i 2010.

SEPTEMBER

262 – Så mange boliger blev i september måned solgt, hvori der i beskrivelsen indgik, at de var egnet til forældrekøb. September er dermed årets mest populære måned for denne type bolig.

OKTOBER

85 dage – Antallet af dage det i gennemsnit tog at sælge en ejerlejlighed på Fyn i oktober måned 2016. Fyn har aldrig nogensinde har haft hurtigere salgstider på ejerlejligheder i den tid, Boligsiden har opgjort markedsindeks.

NOVEMBER

2,5 – Det skal man gange prisen i Region Syddanmark med, hvis man vil vide hvad ens villa/rækkehus havde kostet, hvis det i stedet havde ligget i Region Hovedstaden. Aldrig har prisforskellen mellem Region Hovedstaden og Region Syddanmark været større for villa/rækkehuse, siden Boligsiden oprettede deres markedsindeks i 2010.

DECEMBER

486 – Er antallet af helårsgrunde, der i øjeblikket er til salg på Fyn. Det er det højeste antal i seks år. På landsplan er der i alt 4.409 helårsgrunde til salg.