3 ud af 4 boligkøbere vil tegne ejerskifteforsikring

Foto: Boligsiden

En ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at tre ud af fire boligkøbere vil tegne en ejerskifteforsikring i forbindelse med købet.

Det er populært at sikre sig mod uventede og ubehagelige overraskelser i forbindelse med et boligkøb. I hvert fald viser en afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk, at tre ud af fire boligkøbere vil tegne en ejerskifteforsikring, når de overtager en bolig.

Ejerskifteforsikringen sikrer køber mod selv at skulle betale for fejl og mangler ved huset, som ikke fremgår af de tilstands- og elinstallationsrapporter, der er lavet inden overtagelsen.

”Det er positivt, at et stort flertal af boligkøbere vil tegne ejerskifteforsikringer, for har man ikke sådan en, og opdager man en gammel skade på sit hus, efter man har overtaget det, er det ikke muligt at få erstatning. En ejerskifteforsikring er bare en god ide. Derfor overrasker det mig, at der er 20 procent, der ikke vil tegne en ejerskifteforsikring, men mange af dem er nok nogle, der vil bygge nyt og derfor vil rage et eksisterende hus ned,” siger kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk Birgit Daetz og fortsætter:

“Det er vigtigt også at understrege, at man ikke må have urealistiske forventninger til sin ejerskifteforsikring, for der vil jo være et skøn på hver enkelt af de fejl, man opdager.”

Sådan får du en ejerskifteforsikring

I første omgang er det dog ikke køber selv, der bestemmer, om han eller hun vil tegne en ejerskifteforsikring. Det er i stedet op til sælger at tilbyde en ejerskifteforsikring. Fravælger sælger det, hænger han eller hun på fejl ved boligen, der kan føres tilbage til tiden før salget, i 10 år frem i tiden.

Tilbyder sælger derimod en ejerskifteforsikring, som køber accepterer, deler de udgifterne, der kan ligge på op til 30.000 kroner. Og de penge er godt givet ud, påpeger Birgit Daetz.

”Det er ikke altid, at tilstands- eller elinstallationsrapporten opdager alle fejl ved en bolig, og at du opdager et problem, efter du er flyttet ind. Udbedring af den fejl kan koste langt mere, end de udgifter du har til ejerskifteforsikringen. I det lange løb kan du altså spare rigtig mange penge. Samtidig kan ejerskifteforsikringen befri dig for en masse bekymringer, fordi den sikrer en klar fordeling af ansvaret.”

Afstemningens resultater
Fra den 3. til den 14. januar spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk: ”Hvis du står overfor et boligkøb, vil du så tegne en ejerskifteforsikring?” Vi fik 1.182 svar, hvoraf 116 svarede, at de ikke står over for et boligkøb. Dem sorterede vi derfor fra, hvorfor diagrammet herunder er baseret på 1.066 svar.

Find mere om