Ovenlys får huspriser til at stige

Foto: Villa på Odysseus Alle 18, Hvidovre
Villa med ovenlys på Odysseus Alle i Hvidovre Foto: Lokalbolig
Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Boligpriser   6. februar 2018   ·   2 MIN

Når husejere installerer ovenlysvinduer i taget, giver det ikke bare mere dagslys, bedre indeklima og større komfort. Ny undersøgelse viser, at boligens værdi øges markant.

Et hus med ovenlys koster i gennemsnit 107.873 kroner mere end et tilsvarende hus uden ovenlys. Det betyder, at kvadratmeterprisen er 629 kroner højere, når et parcelhus med ovenlys skifter ejer. Det viser en ny undersøgelse, som Boligsiden.dk har foretaget for VELUX Danmark.

Husene i undersøgelsen er gjort sammenlignelige ved at sikre, at en lang række kriterier er ens. Det drejer sig om for eksempel beliggenhed, salgsdato og størrelse.

”Alle huse i undersøgelsen er solgt inden for de seneste tre år, og vi har inddraget en lang række andre parametre for at gøre analysen så sammenlignelig og fyldestgørende, som muligt. Ud fra undersøgelsen kan vi konkludere, at når der handles parcelhuse på det danske boligmarked, så er salgsprisen højere, hvis der kommer lys gennem taget,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

En investering der betaler sig

Hos VELUX Danmark er de begejstrede for resultaterne af undersøgelsen. Den bekræfter nemlig, at ovenlys ikke bare er godt for dit velbefindende, men at der også er økonomisk ræson i en investering i at lukke lys ind fra oven.

”Undersøgelsens resultater er opsigtsvækkende. Vi ved, at ovenlysvinduer tilfører det klassiske parcelhus et lyst, moderne udtryk og samtidig skaber følelsen af mere plads i boligen. Det skaber værdi i hverdagen for boligejeren, men Boligsiden.dk har nu dokumenteret, at det også har en økonomisk værdi den dag, man sælger sin bolig,” siger Mick Schou Rasmussen, direktør i VELUX Danmark.

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk har udtrukket alle de villaer, der har ovenlys eller et lignende ord i ejendomsmæglerens beskrivelse. Villaen skal være opført mellem 1960 og 1980 i ét plan og må ikke være nyistandsat, moderniseret eller renoveret.

For at sammenligne prisen mellem villaer med og uden ovenlys er der desuden fundet en kontrolgruppe af sammenlignelige huse, der passer i størrelse, byggeår, salgsdato, beliggenhed og energimærke.

Det er gruppen af villaer med ovenlys sammenlignet med kontrolgruppen, der danner grundlag for undersøgelsen.

På jagt efter en bolig med ovenlys? Her er tre, der er til salg lige nu:

Villa

Odysseus Alle 18

2650 Hvidovre
Kontantpris 5.749.000 kr.
Rækkehus

Fasanvænget 211

2980 Kokkedal
Kontantpris 2.595.000 kr.

Kategorier

Boligpriser

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.