Ny togstation skaber stigende boligpriser

Skrevet af Simon Møbjerg Sørensen
Journalist
GEM ARTIKEL    Prisudvikling   28. februar 2017   ·   2 MIN

Flere steder i landet skaber store infrastrukturprojekter stigende boligpriser. Vi ser nu samme tendens i den fynske by Langeskov, der fik en ny togstation i efteråret 2015. Her er boligpriserne steget mere end gennemsnittet på Fyn, viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk.

Etableringen af nye midtjyske motorveje i 00’erne skabte stigende boligpriser i midtjyske byer som Skæring, Lystrup, Låsby, Gjellerup og Lind, der alle lå tæt på en af den nye motorvejs afkørsler. Nu viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk, at den nye station ved Langeskov på Fyn har en lignende betydning for boligpriserne.

I årene op til Langeskov Stations indvielse var udviklingen på boligmarkedet i Langeskov ikke særligt opsigtsvækkende. Det gik lidt op og lidt ned på samme måde som det fynske boligmarked generelt i årene 2010-2014.

Omkring 2015 skete der imidlertid noget. Priserne i Langeskov steg pludselig næsten 10 procent, og fra 2015 til 2016 hoppede de yderligere godt otte procent. Det var henholdsvis tre og fem procentpoint over prisstigningerne på det øvrige fynske boligmarked.

”De stigende boligpriser i Langeskov er en klar indikator på, at indvielsen af stationen har gjort Langeskov mere attraktiv. Dermed ikke sagt, at det er den eneste forklaring, men vi ved, at boligpriserne påvirkes positivt af adgang til velfungerende, offentlig transport,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”En af begrundelserne for at lave investeringer i infrastruktur er, at det skal give en række positive gevinster. Der er flere af de større infrastrukturprojekter, som står færdige i de kommende år, og det skal blive interessant at se, om og i hvilket omgang det vil få betydning for boligmarkedet i de områder, der får glæde af disse anlægsprojekter,” siger Birgit Daetz.

Positiv effekt fra Aarhus-letbane

Et af de projekter, som Birgit Daetz hentyder til, er den nye letbane i Aarhus, der begynder at køre i maj i år med afgange hvert kvarter. Her forventer ejendomsmæglerkæden Danbolig, at prisudviklingen vil ligne den, vi har set i Langeskov.

”Åbningen af letbanen vil gøre det nemmere at komme fra A til B, og det gør det attraktivt at bo tæt på de nye stoppesteder. Det bliver nemmere at komme ind og ud af byen, og aarhusianerne kan hurtigere komme til sygehuset i Skejby, universitetet, andre uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser i Aarhus og omegn. Alt det vil få en positiv betydning for boligpriserne i Aarhus og i det opland, der nu bliver bedre forbundet til byen,” siger Bettina Møllerskov, ejendomsmægler MDE ved Danbolig Aarhus City.

Ud over letbanen i Aarhus er der også gang i andre infrastrukturprojekter, der ventes at øge boligpriserne i flere forskellige dele af landet. Her er på den korte bane tale om elektrificeringen af togstrækningerne København-Ringsted og Køge Nord-Næstved, der vil skabe øget hastighed, kortere rejsetid og attraktive forhold for pendlere til og fra København.

Foto: Kåre Thor Olsen

Kategorier

Prisudvikling

 

Læs mere

Her har husejere tjent en halv million kroner på to år
30. august 2019   ·   3 MIN

Danskerne bruger flere penge på villalejligheder
19. november 2017   ·   1 MIN

Boliganalyse: ’Den rådne banan’ er slet ikke så rådden
20. september 2017   ·   3 MIN

18 kommuner er dyrere end før finanskrisen
17. september 2017   ·   2 MIN

Priser på lejligheder fortsætter med at stige
7. september 2017   ·   2 MIN

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mest læste

“Den uheldige generation”
16. september 2019   ·   3 MIN
Cityringen og boligpriserne
23. september 2019   ·   2 MIN
Her kan du bo i hus med en særlig historie
25. september 2019   ·   2 MIN
De negative renter skaber interesse for boligkøb
20. september 2019   ·   2 MIN

Afstemning

Boligsidens presseservice

Boligsiden A/S
Kronprinsensgade 6, 2.
1114 København K
Telefon: 70 27 49 99
Mail: presse@boligsiden.dk
CVR: 12375646