Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 12. december 2023

Det lyder måske lidt bagvendt for dig, at du bør undersøge, hvad der er solgt i det område, du søger bolig i. Men hæng på alligevel, for her finder du ud af, hvordan det kan gøre dig meget klogere på din boligsøgning.

Du browser Boligsiden igennem for at finde den bolig, du er på jagt efter. Du er inde flere gange om dagen og tjekke, om der er kommet noget nyt, og du får måske også e-mails med opdateringer, der fortæller dig, om der er kommet nye boliger i dine gemte søgninger.

Det scenarie er nok nogenlunde kendt for dig, hvis du er superbruger på Boligsiden. I denne artikel hjælper vi dig med at blive super-superbruger. For du kan blive klogere på din boligsøgning ved ikke bare at tjekke boliger, der ER til salg, men også boliger der HAR VÆRET til salg. Boliger der enten er blevet solgt eller – lige så godt – fjernet fra markedet uden at blive solgt.

Hvad er huset solgt for? Det kan du se vha. linket.

I denne guide til solgte boliger gennemgår vi de fordele, der er ved at bruge vores arkiv aktivt i din boligsøgning.

Boliger, der er fjernet uden at blive solgt, fortæller dig noget om området og prisen

Når du har fundet en bolig, du er interesseret i, så tjek naboerne og genboerne for at finde ud af, om nogle af de boliger har været til salg indenfor de seneste år, om de er blevet fjernet fra markedet uden at blive solgt, og hvor lang tid de har været til salg.

De oplysninger kan fortælle dig noget om, hvor attraktivt området er, og om der er et mønster i prisen på naboboligerne, du kan bruge, når du på et tidspunkt skal forhandle om prisen på den bolig, du gerne vil købe.

Hvad bliver der givet i nedslag?

På vores boligstatistikside kan du se udviklingen i det gennemsnitlige nedslag i landets kommuner i de seneste tre år. Men ofte har du brug for nedslagsinfo, der er endnu mere lokal. Tjek de boliger, der er blevet solgt for nylig, i det område omkring den bolig, du er interesseret i at købe. På den måde kan du få et ultralokalt indtryk af, hvor meget du kan forvente at forhandle i nedslag, selv om alle boliger selvfølgelig er forskellige.

Et andet lille hint til at blive klogere på, hvad du kan få i nedslag, er, at finde boligens ejendomsmægler i Find Mægler og tjekke, hvad der i gennemsnit er givet i nedslag på de boliger, den mæglerbutik har solgt.

Hvordan stemmer kvadratmeterprisen overens med de boliger, der er solgt?

Når du kigger på boliger, forholder du dig hele tiden til udbudsprisen – altså hvor mange penge boligen er til salg til. Hvis du samtidig ser på solgte boliger i området, får du et indtryk af, hvad boligerne egentlig bliver solgt for.

På den måde kan du få en idé om, hvad du i sidste ende skal give. Og faktisk kan den viden være med til at give dig råd til nogle boliger, som dit budget ellers ikke rakte til.

Find ud af noget om naboen

Det åbenlyse her er jo, at du kan være nysgerrig på, hvad din kommende nabo har solgt sin bolig til. Og det er også relevant, men der er andre faktorer hos naboen, der kan være mere afgørende for din beslutning om at tage ud og se boligen, eller i sidste ende om at byde på den:

– Tjek, hvornår nabohuset sidst er solgt. På den måde kan du få et indtryk af, om dine kommende naboer er unge eller gamle. Og om det passer sammen med det, du vil. Måske er det lykken at flytte ind ved siden af en nabo, der har boet i huset i 40 år. Måske er det lykken, hvis det er en børnefamilie.
– Kig på sattelitbillederne, der viser, hvor på grunden nabohuset ligger. Det kan have betydning for solens indfald i dit kommende hus og på husets terrasse.
– Scroll dig igennem nabohusets tidslinje og find ud af, om det sidst er solgt i almindelig fri handel, en familiehandel eller på tvangsauktion. Det kan både fortælle dig noget om din måske kommende nabo, men også om områdets attraktivitet og prissætning.
– Læs BBR-oplysningerne. Hvornår er nabohuset bygget? Har naboen en garage, der kan genere drømmeudsigten i dit måske kommende hus eller lignende? Er der andet, du bør vide?

Få interesse for en bolig, der ikke er til salg

Det ”farlige” ved at tjekke nabohuse, der ikke er til salg, kan være, at du finder ud af, at du hellere vil have et hus, der ikke er på markedet.

Men her er der altså også hjælp at hente i vores arkiv. For hvis du har forelsket dig i nabohuset, der ikke er til salg, så ved du også nu, hvornår det hus er solgt sidst. Mange mennesker køber og sælger huse i livsskiftesituationer, så du kan måske også sjusse dig til, om der er en øget sandsynlighed for, at det her hus snart kommer til salg.

Det kan for eksempel være, hvis huset sidst er solgt for 40 år siden, for så er der en chance for, at ejeren har brug for at flytte i noget andet i forbindelse med, at børnene er flyttet hjemmefra, at ejeren skal pensioneres, eller at han/hun/de er blevet for gamle til at passe huset.

Tjek salgspriser og solgte på kortet, fra topmenuen og i vores apps

Der er mange måder, hvorpå du kan finde boliger, der ikke er til salg. Den nok mest kendte måde er at klikke på fanen ‘Solgte‘ fra Boligsidens forside. Her kan du se hvad huset er solgt for.

Du kan også integrere det direkte i din søgning på kortet. Lav en søgning, som du plejer og tilføj solgte fra menuen yderst til højre. Så kan du nemt tjekke, hvad der er solgt i kommunen, byen, postnummeret eller på vejen, du har søgt på.

Du kan også se solgte boliger i vores apps til iPhone og Android og på den måde få fuldstændig de samme muligheder, som når du søger bolig på vores website.