Planlæg budgettet for din energirenovering

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 24. februar 2023
Bolig » Renovering » Energi » Økonomi

Hvad skal du forberede dig på, når du skal lægge et budget for din energirenovering? Læs med her og få de gode råd til processen.

Umiddelbart kan det synes som en stor investering at energirenovere, og visuelt får du ikke helt samme wauw-oplevelse, som når du renoverer de enkelte rum i din bolig, da du ofte ikke vil kunne se den store forskel.

Til gengæld kan der over tid være en stor wauw-effekt at hente, når du kigger på dine månedlige udgifter til varme og elforbrug.

En energirenovering vil nemlig meget ofte resultere i en økonomisk besparelse på sigt, da du jo meget gerne skulle ende ud med et mindre og mere klimavenligt energiforbrug i din bolig.

Få overblikket fra start

Men før du går i gang er det en god ide at få et klart overblik over potentialet i din bolig.

Hvis du ikke allerede ved, hvilket energimærke din bolig lever op til, så start gerne med at få lavet en energimærkning af boligen.

På den måde kan se, hvor energieffektiv din bolig er, og inden for hvilke områder der vil være et potentiale i at energirenovere.

Trænger vinduerne til en udskiftning, eller kan du med fordel skifte dit oliefyr ud med en billigere og mere klimavenlig løsning, er der måske allerede her en god besparelse at hente.

Husk også, at du i flere tilfælde kan søge tilskud til at få lavet energirenoveringerne. Hos Spar Energi kan du læse mere om, hvilke projekter du kan få tilskud til, og hvordan du søger.

Ligeledes er der flere pengeinstitutter, som tilbyder særlige typer af lån med det særlige formål at bruge dem til energirenoveringsprojekter.