Nye ugetal: Antallet af nye boliger til salg dalede i sidste uge

solgte huse

Foto: Boligsiden

Boligsidens nye ugetal viser, at der blev sat færre nye boliger til salg i sidste uge (uge 14), end der gjorde i ugerne op til.

Der blev sat færre nye til-salg-skilte op ved ejendomme i Danmark i sidste uge sammenlignet med ugerne forinden.

Det fremgår af Boligsidens nye ugetal, som konkret viser, at der i alt kom 1.696 nye boliger på markedet i sidste uge (uge 14).

Det er færre, end der blev sat til salg i ugerne op til. Eksempelvis blev der sat 1.042 flere nye boliger til salg i uge 13, end det var tilfældet i uge 14.

”Der er som sådan ikke noget mærkeligt i, at antallet af nye boliger til salg dalede i sidste uge. Vi ser nemlig ofte, at flere sætter boligen til salg omkring påske, fordi mange interesserede købere bruger påskedagene på at tage til åbent-hus-arrangementer. Derfor er det dyk i tilstrømningen af nye boliger til salg, som vi ser nu på den anden side af påsken, helt naturlig,” forklarer Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden. 

”Samtidig er det også vigtigt at huske, at når vi taler om ugetal, så kan der være tale om tilfældigheder, som gør, at boliger sættes til salg eller bliver solgt i den ene uge frem for den anden uge. Der er med andre ord ikke tale om en overordnet tendens, som siger, at der fra nu af vil være færre, som sætter boligen til salg. For overordnet set synes vi at kunne se, at sælgerlysten bestemt er til stede, og derfor lyder den umiddelbare forventning herfra også, at vi kommer til at se flere sætte boligen til salg i de kommende uger.”

Det gælder for både villaer og rækkehuse, ejerlejligheder samt sommerhuse, at der blev sat lidt færre nye boliger til salg i sidste uge sammenlignet med ugen forinden.

Som eksempel blev der sat 945 nye huse til salg i sidste uge, som er 736 færre, end der blev sat til salg i uge 13.

Se udviklingen i antallet af nye boliger til salg her:

BoligtypeAntal nye boliger til salg uge 13 2024Antal nye boliger til salg uge 14 2024Ugentlig ændring (antal)
Villaer og rækkehuse1.681945-736
Ejerlejligheder443397-46
Sommerhuse167163-4
Alle boligtyper2.7881.696-1.092

Tabellen viser antallet af nye boliger til salg i uge 13 2024 og uge 14 2024. Dertil fremgår ændringen i konkrete tal, når disse sammenlignes. *Alle boligtyper dækker over boligtyperne villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, sommerhuse, kolonihaver, andelsboliger, landejendomme, helårsgrunde, fritidsgrunde, villalejligheder og lystejendomme. Kilde: Boligsiden

Find mere om