Sov under åben himmel: Her får du et shelter med i boligkøbet

Foto: Mike Petrucci on Unsplash.

Naturen gør noget godt for sjælen, og at sove i det fri er blevet populært i de senere år. Se, hvor i landet du kan købe bolig, hvor du samtidig får dit eget shelter med i købet.

Stjernerne glitrer for oven, imens du kan lune dig ved bålets knitren. Og selvfølgelig under den sovepose, som skal holde dig varm i nattens løb.

Ovenstående er et scenarie, som mange danskere gerne kører langt efter, når de tager på overnatning i shelter. Tendensen afspejler sig i ventelisterne til de udendørs overnatningssteder, der ofte er fuldt booket op.

Men med dit eget shelter i haven behøver du ikke at køre langt for at få den udendørs naturoplevelse og frisk luft til hjernen, imens du sover.

”Det har længe været populært at sove i shelter i den danske natur. Det er blevet en populær getaway for såvel familier som for en udflugt med vennerne. Men i de seneste år er der også skudt flere shelters op i boligejernes private haver. På den måde behøver familien ikke at bruge tid på transport for at få den helt særlige familietid omkring bålet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Et shelter i haven er selvfølgelig særligt anvendeligt om sommeren, men finder du de varme sokker frem, er det også en mulighed for at forlænge udesæsonen og skabe et miljø uden skærm. Det giver familien mulighed for at tale sammen på en anden måde end rundt om spisebordet, og så er der ikke bunker af vasketøj, der skal ordnes, men derimod tid og rum til bare at være sammen.”

Ny soveplads både inde og ude

Flere danskere er af samme årsag også begyndt at bygge sheltere i deres egen have eller på sommerhusgrunden.

Det afspejler sig i den aktuelle udbudsliste på Boligsiden, hvor der i skrivende stund er over 300 boliger til salg, og hvor shelter er nævnt i beskrivelsen af boligen.

Vil du spare dig byggebesværet men samtidig sikre dig en udendørs soveplads, så kig med her, hvor vi har samlet aktuelle boliger til salg, der foruden de indendørs kvadratmeter også tilbyder sovepladser i det fri i form af et shelter.

Her er der garanti for mange lyse nætter med plads til både bålhygge, eftertænksomhed og morgenvækning med fuglesang.

Find mere om