Sommerhussælgerne satte rekord i sidste uge

sommerhus

Foto: Boligsiden

Efter flere uger med tøvende sælgere blev der onsdag 20. maj sat rekord for antal nye sommerhuse til salg. Her dukkede 129 sommerhuse op på markedet, der dog stadig er præget af et generelt lavt udbud. Boligsiden har her samlet 10 sommerhuse med havudsigt til inspiration for de sommerhushungrende.

Om sommeren er der fri adgang til bølgen blå og en frisk dukkert på de solrige dage. Og om vinteren kan man sidde trygt bag ruderne i varmen fra brændeovnen, men stadig nyde udsigten til havets brusen, der gør noget godt for sjælen.

Sommerhuset er blevet en eftertragtet vare, og det afspejler sig i det generelt meget lave udbud. Sælgerne har i coronatiden ganske enkelt ikke meldt sig på markedet i samme grad som tidligere – indtil i sidste uge.

Onsdag den 20. maj blev der nemlig sat rekord for året i forhold til antallet af nye sommerhuse til salg. 129 af slagsen blev udbudt på markedet, og det er det højeste antal på en enkelt dag indtil videre i år.

”Flere sælgere har formentlig været usikre på, hvad coronatiden ville bringe med sig, og har derfor set tiden an. Men i takt med det stigende salg af sommerhuse, er det igen blevet attraktivt for sælgerne at sætte til salg. De fleste kan i øjeblikket se frem til et hurtigt salg til en ganske fornuftig pris,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Den eftertragtede havudsigt

De danskere, der er på jagt efter et sommerhus, har dermed fået lidt nye varer på hylderne at vælge imellem. Og samlet er der lige nu næsten 10.000 sommerhuse inklusiv flexboliger til salg i Danmark.

Noget af det, som mange købere efterspørger, er havudsigt. Det er også en egenskab, man som køber skal være forberedt på at skulle betale ekstra for.

”Som boligkøber kan man ikke få alt på én gang, og er man på udkig efter et sommerhus i første række til vandet, som samtidig er nyrenoveret med swimmingpool, betaler man også for det. Men mindre kan også gøre det,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Hvis havudsigten er det vigtigste krav i boligsøgningen, og man er villig til at gå lidt på kompromis med beliggenhed og husets fysiske fremtræden, er det flere steder muligt at finde et sommerhus til under én million kroner. Og vil man gerne have både havudsigt og et nyere hus, er det også muligt at få opfyldt begge disse kriterier til under 2,5 millioner kroner.”

Boligsiden har herunder samlet 10 sommerhuse i forskellige prisklasser. Du kan gå på opdagelse blandt dem og lade dig inspirere. (Sommerhusene er ikke længere til salg!)

Find mere om