Småt men godt: Her er 10 af Danmarks mindste sommerhuse til salg

Foto: Boligsiden.

Antallet af kvadratmeter er ofte en vigtig faktor for prisen. Og rækker budgettet ikke til det store sommerhus, har Boligsiden her samlet 10 af de mindste på markedet, som til gengæld byder på hygge og sommerhusidyl for alle pengene.

Mange danskere drømmer i øjeblikket om at få deres eget sommerhus. Men det er ikke alle privatøkonomier, der tillader, at man erhverver sig det store sommerhus langs en af de danske kyster.

Men hvem siger også, at antallet af kvadratmeter er afgørende for det gode sommerhusophold? Selvom pladsen er trang, kan mange sommerhuse sagtens byde på den ægte sommerhusstemning.

En tidligere opgørelse fra Boligsiden har endda vist, at det især er de mindre sommerhuse, der hitter blandt køberne.

Sommerferie på mindre end 25 kvadratmeter

Boligsiden har set det aktuelle udbud igennem og fundet nogle af de absolut mindste sommerhuse på markedet, men som stadigvæk har en del af byde på. For selvom boligarealet i de 10 udvalgte huse varierer mellem kun 12 og 24 kvadratmeter, er der i de fleste af dem både køkken samt spise- og soveplads.

”Sommerhuset er bolig nummer to, som mange har som et frirum tæt på naturen. Her vil vi gerne kunne slappe af og hygge os med familien, og så er det ikke så afgørende, om der er meget plads at boltre sig på. Samtidig er prisen en fordel ved de mindre sommerhuse, for jo færre kvadratmeter, du køber, jo lavere bliver prisen også,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Blandt de 10 udvalgte sommerhuse er der lidt for enhver smag, uanset om man er på udkig efter et håndværkertilbud eller et lille, hyggeligt hus, der er klar til nye ejere. Nogle steder får man endda den eftertragtede fri adgang til stranden.”