Se de billigste huse til salg i landets 10 mest folkerige kommuner

Villaen her på Koldingvej 39 i Ribe er den billigste villa til salg i Esbjerg Kommune – og i øvrigt den billigste villa til salg i hele landet. Den koster 100.000 kroner. Foto: Home.

Boligsiden har fundet de aktuelt billigste huse til salg i de 10 kommuner med flest indbyggere. Kig med indenfor og se forskellen i pris.

Håndværkertilbud. Det er en betegnelse, der går igen i mange af salgsopstillingerne, når du søger på de billigste huse til salg i landets 10 største kommuner – målt på indbyggertal.

Men her stopper ligheden til gengæld også. For når vi tager beliggenheden med ind i ligningen, er det i flere tilfælde millioner kroner, der adskiller de billigste huse.

Ser vi eksempelvis på Københavns Kommune, koster det aktuelt billigste hus til salg her knap 3,5 millioner kroner. For det beløb får man en ”mulighedsrig ejendom” i Brønshøj på 96 kvadratmeter.

Har man i stedet mod på at købe hus i det jyske, kan man finde det billigste hus til salg i Aarhus Kommune, som koster knap 1,3 millioner. For det beløb får man et ”håndværkertilbud i landlige omgivelser” på 110 kvadratmeter.

Huse med muligheder

Bliver vi lidt i de jyske kommuner med flest beboere, er der her især mulighed for at gøre et kup, hvis du har evnerne og lysten til et ægte håndværkerprojekt.

Har du for eksempel mod på at bo i oplandet til Vejle centrum, kan du her finde et ægte håndværkertilbud i Randbøl, der kun koster 295.000 kroner. Til gengæld skal du være klar til en absolut totalrenovering eller alternativt at rive huset ned for i stedet at bygge et nyt.

Endnu billigere kan du få det i Esbjerg Kommune, hvor det aktuelt billigste hus til salg koster 100.000 kroner. Her finder du en ”nedrivningsmoden ejendom” to kilometer fra Ribe. Det nuværende hus er ikke ”egnet til beboelse”, men til gengæld kan boligkøbere, der har lyst til de landlige omgivelser, bygge et helt nyt hus efter præcis de ønsker og behov, de har.

I forhold til i København og Aarhus er der altså større variation i priserne i nogle af de jyske kommuner, der er arealmæssigt større, og hvor forskellige afkroge af kommunen har helt forskelige individuelle prislejer for boliger.

”Esbjerg, Vejle og flere andre jyske kommuner er arealmæssigt større end både København og Aarhus, og det øger alt andet lige også antallet af huse og dermed muligheden for at flytte lidt uden for kommunens største by, hvor man kan få hus til billigere penge end i centrum af storbyen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Køb en mulighedsrig villa til knap 13 millioner kroner

Vender vi igen tilbage til den anden ende af prisskalaen, skal vi en tur til landets syvende største kommune – målt på indbyggertal – nemlig Frederiksberg. Her er fællesnævneren for de fem billigste huse til salg også, at de har nogle af de laveste energimærker. Og selvom der ikke er tale om deciderede håndværkertilbud, gælder det for i hvert fald de to billigste huse på listen, at de formentlig også skal friske godt op, inden nye ejere flytter ind.

Men i Frederiksberg Kommune koster den billigste ”mulighedsrige villa” 12,8 millioner kroner.

”Det kommer næppe som den store overraskelse, at boligpriserne er høje i hovedstadsområdet og især på Frederiksberg, der har landets højeste kvadratmeterpriser for huse. Det hænger selvfølgelig sammen med, at der findes meget få huse i Frederiksberg Kommune i forhold til antallet af indbyggere. Udvalget er med andre ord meget begrænset, imens efterspørgslen på hus og have så tæt på det pulserende liv i København er stor, og det presser priserne i vejret,” siger Birgit Daetz.

Er du blevet nysgerrig på priser og muligheden for at sætte dit eget præg på din måske kommende bolig?

Så kig med herunder, hvor vi har fundet de billigste huse til salg i landets 10 største kommuner.

(”De 10 største kommuner” er defineret ud fra kommuner med flest antal indbyggere på baggrund af data fra Danmarks Statistik)

KØBENHAVNS KOMMUNE:

AARHUS KOMMUNE:

AALBORG KOMMUNE:

ODENSE KOMMUNE:

VEJLE KOMMUNE:

ESBJERG KOMMUNE:

FREDERIKSBERG KOMMUNE:

RANDERS KOMMUNE:

VIBORG KOMMUNE:

SILKEBORG KOMMUNE:

Find mere om