Perlen i det sydfynske øhav

Mens andre øer kæmper med lave udbudspriser og lange liggetider, har det sydfynske øhav en perle i Ærø, der i al ubemærkethed flyder på boligmarkedet i bedste stil. Boligsiden.dk har undersøgt den Sydfynske perle.

Ærø er det rigtige vandkantsdanmark. Øen i det sydfynske øhav slipper af sted med høje udbudspriser, og har liggetider, der er på niveau med landet som helhed. Sammenlignet med sine ikke-brofaste ø-venner, Bornholm, Fanø og Læsø, har Ærø klaret sig bedst igennem boligmarkedet de seneste år.

”Siden juli 2010 har Ærø haft de korteste liggetider sammenlignet med Bornholm, Fanø og Læsø og i flere måneder, har de akutelle liggetider på Ærø været kortere end i landet som helhed. Det er ganske flot for en ikke-brofast ø”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

I sidste måned var den aktuelle liggetid for hele landet på 313 dage, Ærø havde 322 dage, Bornholm 433 dage, og Fanø og Læsø omkring 500 dage.

Optimisme på Ærø

På Ærø holder man sig ikke tilbage. I april måned lå udbudspriserne her kun ca. 1000 kr. pr. kvadratmeter under gennemsnittet for hele landet. Set over de seneste fire år har Ærø ligget med høje udbudspriser, der endda har været højere end landsgennemsnittet i mange måneder.

I den anden ende af ø-spektret er Bornholm og Fanø med udbudspriser, der i april lå 5.500 kr. pr. kvadratmeter under gennemsnittet. Hussælgerne på Læsø forsøgte sig med priser, der lå ca. 4000 kr. under gennemsnittet pr. kvadratmeter.

Udbudsprisen som optimismeindeks

Udbudsprisen er den pris, et hus bliver sat til salg til; det er ikke nødvendigvis den pris, sælgeren får for huset. Udbudsprisen er derfor en slags optimismeindeks: Høje udbudspriser er tegn på optimistiske sælgere.

Samtidig har udbudspriserne et ben i virkeligheden, da realismen før eller siden slår igennem, hvis salgspriserne ikke matcher overoptimistiske udbudspriser.

Ærø som filmlocation

Og Ærøs popularitet? Den kommer måske af de filmlocations, der findes i området Sydfyn. Fx har filmene Drømmen, En mand kommer hjem og Den du frygter haft optagelser på Ærø. Se mere om kendte film-locations i det fynske på http://filmfyn.dk/filmlocations

Find mere om