Lad svigermor sove i haven

Er pladsen trang i sommerhuset, kan annekset være det, der redder dig fra spidse bemærkninger og anstrengte miner, når familien kommer på besøg. Et anneks i haven kan ikke bare være en redningsplanke for dig som vært, men også for dine gæster.

Når vi inviterer familien op i sommerhuset, forestiller vi os noget med et veldækket langbord i haven med vilde blomster i vaser, ternet dug, kander på bordet fra den lokale keramiker, og vi griner og spiser i det gode sommervej. Realiteten er ofte, at vi presser os indenfor i den lille stue på grund af regnvejret, og vi går hinanden på nerverne inden for de første 48 timer. Men sådan behøver det ikke at være.

Kan du lide at have gæster i sommerhuset, er det oplagt at finde et sommerhus med anneks. Et lille gæstehus i haven kan give et kærkomment pusterum for dine gæster, der kan trække sig tilbage, men også for dig som vært, der kan få en pause.

Udbudsprisen for et sommerhus med anneks ligger i gennemsnit otte procent over gennemsnittet, men sommerhusene i Region Hovedstaden skiller sig markant ud; her stiger udbudsprisen med 23 procent, hvis sommerhuset har anneks.

”Udbudsprisen stiger med 321.000 kroner for et sommerhus på 70 kvadratmeter i Region Hovedstaden, hvis der er et anneks på grunden. Det er ikke småpenge, der er tale om i et område, hvor priserne i forvejen er høje,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Om du synes, den ekstra pris er værd at betale, er op til din tålmodighed og dit behov for privatliv og plads omkring dig. Kun knap 2.000 af de 12.000 sommerhuse, der er til salg, har anneks, så der er rig mulighed for at finde et sommerhus uden.

Find mere om