Køkkener med grej og gadgets

Forkærligheden for samtalekøkkenet er skiftet ud med drømmen om det sublime køkken. Her er brugt de bedste materialer, og der er skruet helt op for gear og grej. Boligsiden.dk har fundet nogle af de mest toptunede køkkener i boliger, der er til salg netop nu.

Køkkenet er måske det rum i huset, der har undergået den største forandring de senere år. Først gik det fra at være et lukket rum, hvor husmoderen kogte, brasede og regerede til at være et samtalekøkken, hvor familien kunne samles, og der var plads til både at lave mad, spise og lave lektier på én gang. Nu hvor samtalen er døet ud, er køkkenet i stedet blevet gastronomiens højborg. Her bliver bearnaisen lavet fra bunden, og forårsrullerne er hjemmelavede. Køkkennørderne marcherer frem, og for dem er kun det bedste godt nok. De kræver gode køkkener med de rigtige gadgets, men også med det rigtige ”look and feel”.

”Går man meget op i mad, skal køkkenet afspejle det. Måske er der et stort gaskomfur, en dampovn eller vinkøleskab; der er i hvert fald helt sikkert skruet op for de elementer, der ikke er i standardkøkkenet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ønsker man ikke at bygge sit eget køkken, kan man dog godt få en udfordring, når man køber bolig, da det trods alt er fåtallet, der både har valgt at gå all in på køkkenmodellen og også har sat boligen til salg efterfølgende. Men der er nogle usædvanlige køkkener på markedet, og her præsenterer vi dig for et par af dem.

5 særlige køkkener til gourmanden

Sanglærkevej 35, 8960 Randers SØ

Villaen her er fra 2009, og køkkenet er noget for sig. Er du ikke bare til god mad men også gode vine, får du alt, hvad du drømmer om her. Køkkenet har alt i hvidevarer med bl.a. vinkøleskab og flere ovne, men fra køkkenet kan du også gå ind i det tilstødende vinrum med køl. Et exceptionelt køkken til dig, der elsker mad og vin. Udbudspris: 5.595.000 kr.

Møgelbjerg 71, 8500 Grenaa

Vil du ikke gå ned på udstyr, skal du overveje et køkken som det i villaen her. Her bliver du udstyret med quooker, dampovn, almindelig ovn, to køleskuffer og indbygget kaffemaskine. I den store kogeø er der nedfældet eludtag, og rummet er i det hele taget lyst og med højt til loftet. Et superdejligt køkken til den store gourmetentusiast. Udbudspris: 3.850.000 kr.

Kobækvej 20, 4230 Skælskør

Der er ingen tvivl om, at mad og vin betyder meget i dette hjem. Køkkenet er et kvalitetskøkken fra Hanstholm Køkken, der har fået alt, hvad den kan trække af ekstra tilbehør: Amerikansk køleskab med ismaskine, quooker, dampovn, kombiovn, elovn med pyrolyse, elkogeplader, gasblus og emfang med udvendig motor. Udenfor er der etableret et udekøkken med lerovn og vand, og i kælderen er der naturligvis et stort vinrum. Her er med andre ord alt, hvad du kan ønske dig. Udbudspris: 2.750.000 kr.

Svanemosevej 51, 3630 Jægerspris

Står en granitbordplade øverst på din ønskeliste, er det her, du skal kigge. Her får du imponerende seks meter granitbordplade i et Tviskøkken. Også her får du et udvalg af ovne med pyrolyse og mikrobølger, og der er også her et kæmpe amerikanerkøleskab med ismaskine. Udbudspris: 3.595.000 kr.

Classensgade 17B, 5. th, 2100 København Ø

Skal dit køkken ikke bare være toptunet på grej men også have sjæl og et udtryk ud over det sædvanlige, finder du det her i en penthouselejlighed på Østerbro. Her får du et kvalitetskøkken i et rum med ovenlys, fire meter til loftet, fritliggende spær og solide trægulve. Udbudspris: 6.395.000 kr.

Find mere om