Funkisvilla – Se 10 lækre funkisvillaer ledige på markedet netop nu

Funkisvilla til salg

Trods snart 100 år på bagen er funkisvillaen stadig lige eftertragtet. De funktionelle og kubistiske huse vækker begejstring hos mange huskøbere, og her kan du se 10 lækre af slagsen udbudt til salg.

Kvadratisk, praktisk, god. Sådan lyder sloganet på et kendt chokolademærke, og det kunne meget vel også bruges til at betegne den populære hustype, funkisvillaen.

Kendetegnet for denne type af bolig er nemlig funktionalismen. Der er i designet lagt vægt på, at huset skal være funktionelt frem for symmetrisk. Der er rene linjer, og huset er ofte bygget op af firkantede moduler, imens der i nogle huse løsnes lidt op for det kantede udtryk med afrundede hjørner eller bygningsdele.

”Funkishusene begyndte at vise sig på det danske boligmarked i 1920´erne og 1930´erne. Men det er fortsat en eftertragtet stil for mange huskøbere. Både for dem, der er på jagt efter et ældre hus og for dem, der ønsker et nyt hus,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Vi har derfor samlet et lille udpluk af de smarte, lækre og moderne modeller på markedet netop nu.

Så er du til funky funkis. Så kig med indenfor her:

Hvad er en funkisvilla?

En funkis villa, kort for funktionalistisk villa, er en type bolig, der er designet i funktionalismens arkitekturstil. Denne stil opstod i 1920’erne og 1930’erne og er kendt for sin enkle, rene æstetik og fokus på funktionalitet frem for ornamentale detaljer. Funktionalismen er ofte karakteriseret ved flade tage, store vinduespartier og en strømlinet form, som sammen skaber en visuel repræsentation af modernitet og praktisk anvendelighed.
Fordele:
Åbne rumplaner: Funkis villaer har ofte åbne rum, der maksimerer naturligt lys og skaber fleksible leveområder.
Minimalistisk design: Den minimalistiske stil appellerer til dem, der værdsætter et rent og ubesværet look i deres hjem.
Ulemper:
Mindre ornamentik: Nogle kan finde stilen for nøgtern eller manglende karakter på grund af dens afvisning af dekorative detaljer.
Praktiske udfordringer: De store vinduespartier kan medføre højere energiomkostninger til opvarmning og afkøling.
Funktionalistiske villaer appellerer til dem, der søger en moderne, praktisk bolig, hvor form følger funktion.

Hvorfor er funkis dyrere?

Det skyldes at efterspørgslen er højere.

Hvad koster en funkisvilla?

Det afhænger meget af hvor den er placeret. Den billigste koster i skrivende stund 498.000 kr. Mens den dyreste koster 47.500.000 kr. Juni 2024

Find mere om