Fem fede villaer med udekøkken

Velholdt hvidt hus med trampolin i haven. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Til trods for det danske vejrs svingende kvalitet er udekøkkenerne blevet populære. Boligsiden.dk har fundet fem fede villaer med udekøkkener, hvor der er kælet for detaljen.

Den simple grill, vi kender fra 80’er og 90’erne, er for længst blevet udskiftet med langt mere avancerede kuglegrill og gasgrill. I takt med at professionelle kokke fik stjernestatus, gik der mode i køkkenerne indenfor, som vi udskiftede i stor stil for at få mere plads til en kogeø, breakfast bar og andre nødvendige elementer i det moderne køkken. Og trenden er fortsat ud i haven, hvor vi ikke bare har opgraderet grillen men også er begyndt at bygge deciderede udekøkkener med bordplads, grill og måske endda ovn og indlagt vand og el.

”Af de ca. 35.500 villaer, der er til salg netop nu, har 153 af dem et udekøkken. Det er altså ikke en udbredt tendens men typisk noget, man får lavet, når man allerede har udskiftet køkkenet indendørs. Måske af samme grund ligger udbudspriserne højere på villaer med udekøkken, da udekøkkenerne sædvanligvis er et tegn på, at villaen er vedligeholdt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Den gennemsnitlige udbudspris for villaer generelt ligger på 12.700 kroner pr. kvadratmeter, mens villaer med udekøkken udbydes for 16.645 kroner pr. kvadratmeter. I Region Hovedstaden er udekøkkenerne mest værd; her stiger udbudspriserne fra 23.402 kroner pr. kvadratmeter generelt til 32.925 kroner pr. kvadratmeter, hvis der er udekøkken. Udekøkkenet imponerer mindst i Region Midtjylland, hvor man udbyder for villaerne med udekøkkener for bare 800 kroner mere pr. kvadratmeter end villaerne i al almindelighed.

Fem fede villaer med udekøkken

Sverigesvej 10A, 2800 Kongens Lyngby 

I denne smukt anlagte have i Lyngby er der et udekøkken, der vil gøre gourmanden blød i knæene. Her er der ildsted, integreret grill, bordplads, vinholder, hylder og lys. Her kan du udfolde dine køkkenfærdigheder, mens du konverserer med familie eller gæster, der kan tage et glas på terrassen bag dig imens. Ejendommen har desuden en elektronisk betjent smedejernslåge i indkørslen og varme i fliserne, der kan aktiveres i de kolde måneder, så lågen ikke fryser fast. Udbudspris: 5.495.000 kr.

Nørreeng 7, 2950 Vedbæk 

Har du finanserne i orden, kan du blive ejer af dette elegante palæ i Vedbæk. Boligen er smuk og gennemrenoveret, og der er anlagt et større udekøkken med kuglegrill, gasblus, koldt og varmt vand. Er ’outdoor living’ din stil, vil du også sætte pris på det anlagte udebad. Udbudspris: 12.500.000 kr.

Ternevej 14, 8660 Skanderborg 

Stoler du ikke på det danske vejr, skal du have et overdækket udekøkken. Det får du her, hvor der også er indlagt vand i det lille, funktionelle køkken på den overdækkede terrasse. Villaen er for dig, der har hang til luksus, for du får ikke bare udekøkken men også indendørs, opvarmet swimmingpool og sauna – og naturligvis et klimaanlæg, der sikrer dig et godt indeklima i boligen. Udbudspris: 3.299.000 kr.

Jyllandsvej 44, 5500 Middelfart 

I denne villa er der kræset for køkkenet båden indenfor og udenfor. Udenfor er køkkenet placeret på den sydvestvendte terrasse, og her får du ikke bare grill, men også indbygget pizzaovn. Imponerer dine gæster med en hjemmelavet pizza direkte fra ovnen på terrassen. Udbudspris: 2.798.000 kr.

Mortensensvej 22, 8963 Auning 

Brug de lange sommeraftener i gårdhaven, der hører til denne villa. Her er der et flot udekøkken og plads til, at din familie eller gæster kan slappe af ved bordet under parasollen, mens du kokkererer. Her er du godt afskærmet for vinden, så selv på en blæsende dag, kan I tage en aften i haven. Udbudspris: 1.195.000 kr.

Find mere om