Er du også på jagt efter en ejerlejlighed? Sådan ser udvalget ud lige nu

Foto: Boligsiden.

Der bliver solgt ejerlejligheder i et tempo, som sjældent er set før. Og som køber kan det være rart at vide, hvad man egentlig har at vælge imellem. Det overblik får du lige her.

Udvalget af ejerlejligheder i de danske storbyer er svundet ind i takt med det generelt dalende udbud. Men hvor mange boliger har du egentlig at vælge imellem, alt efter om du er på udkig efter en lejlighed med et, to, tre, fire eller måske fem værelser? Det ser vi nærmere på her.

Ved udgangen af februar måned var status, at der samlet var cirka 4.500 ejerlejligheder til salg. Størstedelen af disse blev udgjort af to- tre- eller fire-værelses-lejligheder. Helt nøjagtig 3.944 styk. Kun cirka 550 af de udbudte lejligheder var med et, fem eller flere værelser.

”Det er køberne, som går bevidst efter de helt små eller helt store lejligheder, som i hvert fald statistisk set har de største udfordringer i øjeblikket. Men det betyder ikke, at det er en umulig opgave. Der skal jo heldigvis kun én rigtig lejlighed til, før boligdrømmen kan opfyldes, og det kan jo være, at netop en af dem, der er til salg lige nu, er den rigtige,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Opgørelsen over udbuddet på lejlighedsmarkedet viser, at der er cirka 200 ejerligheder til salg, der har ét værelse. Cirka 1.300 af de udbudte lejligheder rummer to værelser, cirka 1.650 har tre værelser, cirka 1.000 har fire værelser, imens de resterende cirka 350 har fem værelser eller mere.

Lavt udbud i de største byer

Men er det specifikt Aarhus eller København, som du er på boligjagt i, bliver udvalget dog lidt mindre.

”Ved udgangen af februar måned var der i København cirka 1.150 ejerlejligheder til salg. Retter vi i stedet blikket mod Aarhus var der på samme tidspunkt cirka 360 lejligheder til salg. Så under halvdelen af det samlede udbud af ejerlejligheder ligger altså nu i landets to største byer,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Her gælder det altså især om at være skarp på sine prioriteringer, når man går på lejlighedsjagt, og nogle købere ender nok også med at må gå lidt på kompromis med deres ønsker. Der er mange købere om buddet, og når udbuddet samtidig er lavt, er det svært at få alle sine ønsker opfyldt.”

Sådan så udbuddet af ejerlejligheder ud ved udgangen af februar måned 2021:

Område1 værelse2 værelser3 værelser4 værelser5+ værelserÆndring i samlede udbud siden slut feb. 2020
Hele landet2011.3031.649992350-28%
København64339328273140-33%
Aarhus251181386322-35%

(Tabellen viser antal ejerlejligheder i udbud ved udgangen af februar måned opdelt efter antal værelser i lejligheden. Kilde: Boligsiden.)

Find mere om