Drømmer du om en klassisk patriciervilla? Se en bid af udvalget her

Villaen her på Vester Birk 33, 6900 Skjern er en af de mange eftertragtede patriciervillaer, der er til salg lige nu. Foto: Nybolig.

Ældre. Herskabelig. Tidløs. Det er blot nogle af de begreber, der kendetegner den populære patriciervilla. Drømmer du om netop sådan en, har vi her hjulpet dig lidt på vej. Se et udvalg i forskellige prisklasser lige her.

Den findes ofte i en form med hvid facade og sorte tagsten. Måske endda glaseret tagsten. Og der er som regel tale om en ældre sag, der er bygget i perioden fra sidste halvdel af 1800-tallet og op til begyndelsen af 1900-tallet.

Begynder det allerede her at lyde bekendt, så er det sikkert fordi, du også tilhører en af de mange, der har patriciervillaen som en af dine favoritter og derfor kender husets vartegn.

Denne boligtype har nemlig igennem flere år været en drøm for mange boligkøbere.

”Patriciervillaen blev i sin tid bygget af det bedre borgerskab, og det er understreget i hele byggeriet, der i mange tilfælde virker storslået og imponerende. Foruden selve byggestilen er det især de store, lyse rum med stuklofter og lignende, der tiltaler mange boligkøbere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

En klassiker i mange forklædninger

Patriciervillaen er med andre ord en ægte klassiker på boligmarkedet. Og den fås i mange udgaver. Både farve, størrelse og pris varierer. Sidstnævnte afhænger især af, hvor huset er placeret geografisk.

”Vil du gerne have en patriciervilla i nærheden af København, skal du mange steder regne med at skulle betale et to-cifret millionbeløb. Især hvis huset er stort og samtidig ligger ved vandet. Til gengæld kan du mange steder i provinsen få en mindre, men klassisk patriciervilla til under fem millioner kroner og flere steder til et par millioner kroner,” siger Birgit Daetz.

Er du på jagt efter netop en klassisk patriciervilla, har vi her samlet 10 af dem, der er salg netop nu. Så kig med indenfor og lad dig inspirere.

Kan du ikke finde en villa, der matcher dine ønsker og behov blandt de 10, vi her har udvalgt, kan du finde mange flere lige her:

Se villaen på Langelinie 1, 5230 Odense M

Se villaen på Nørre Alle 31, 5500 Middelfart

Se villaen på Dronningensgade 20, 9800 Hjørring

Se villaen på Hejredalsvej 21, 8220 Brabrand

Se villaen på Vester Birk 33, 6900 Skjern

Se villaen på Nørregade 61, 5620 Glamsbjerg

Se villaen på Dalen 5, 7500 Holstebro

Se villaen på Seest Bakke 60, 6000 Kolding

Se villaen på Johannevej13B, 2920 Charlottenlund

Se villaen på Haldrupvej 36, 8700 Horsens

(Listen over udvalgte patriciervillaer til salg er udtryk for det gældende udbud, da artiklen blev bragt 3. april 2021. Siden er flere af villaerne blevet solgt. Se det aktuelle udbud af patriciervillaer til salg via linket i den grønne knap ovenover. Kilde: Boligsiden)

Find mere om