Boligejerne sætter deres ejendomme til salg i hidtil uset grad

Foto: Boligsiden

Der er blevet sat 11.419 boliger til salg i årets første fem uger. Det er 32 procent flere end i samme periode sidste år.

Nye ugetal fra Boligsiden viser, at sælgerne strømmer til boligmarkedet i et hidtil uset tempo og antal. Alene i sidste uge kom der 2.764 boliger til salg, så der nu er sat 11. 419 boliger til salg i årets første fem uger.

Dermed er der lagt en tredjedel oveni nyudbuddet i forhold til samme periode i starten af 2020, og i det hele taget er der ikke tidligere registreret så mange nye boliger på markedet i årets første fem uger.

”Der bliver solgt rigtig mange boliger, priserne er høje, og udbuddet er lavt. Det er tydeligt at se på antallet af nye boliger på markedet, at nu er et godt tidspunkt at sælge sin bolig. Det er sælgers marked, og det er i høj grad gået op for boligejerne,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Kan nu næsten følge med salget

Faktisk kan antallet af nye sælgere på markedet i sidste uge følge med salget af boliger – næsten. Der er kun solgt cirka 30 boliger mere, end der er kommet til salg. Så mens salget har opretholdt det meget høje niveau i starten af februar, er nyudbuddet vokset til samme niveau.

”Før corona kom der i en normal uge en del flere boliger til salg, end der blev solgt. Det har siden efterårsferien sidste år været omvendt. Altså at der bliver solgt flere boliger, end der kommer til salg. Læg dertil, at der også er huse, der bliver taget af markedet uden at blive solgt. Så er det klart, at udbuddet falder,” siger Birgit Daetz og siger forventningsfuldt:

”Lad os håbe, at sælgerne også de kommende uger strømmer til markedet i en sådan grad, at der igen kommer en lidt bedre balance i udbuddet, der sikrer køberne et endnu større udvalg.”

På nær årets allerførste uge er der solgt flere boliger, end der er kommet til salg i hver uge siden uge 43 sidste år.

Antallet af nye boliger til salg i årets første fem uger:

Boligtype20202021Ændring
Villaer og rækkehuse5193639123 %
Ejerlejligheder1811268549 %
Sommerhuse702117267 %
Alle boligtyper*86621141932 %

(I tabellen indgår tallene for salget af alle boligtyper opgjort per uge. Alle boligtyper dækker over boligtyperne villa, rækkehus, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed, lystejendom. Kilde: Boligsiden)