Billige bofællesskaber

Foto Boligsiden

Boliger, der er egnet til bofællesskaber, er som regel yderst rimelig i pris. Her får du de mange kvadratmeter med rabat. Boligsiden.dk har stukket hovedet indenfor i de store villaer.

Der er kvadratmeterpriser, og så er der kvadratmeterpriser for store ejendomme. Det forholder sig ofte sådan, at jo mindre en bolig er, desto højere er kvadratmeterprisen typisk. Men kommer du op i de helt store ejendomme, koster de ”sidste kvadratmeter” typisk ikke nær så meget som de første. Du får altså en slags mængderabat, når du køber stort ind. Det kan være en fordel, hvis du er på jagt efter en ejendom, der er egnet til et bofællesskab.

De boliger, der bliver beskrevet som egnet til bofællesskaber, bliver da også de fleste steder i landet udbudt til salg for 2-3.000 kroner mindre pr. kvadratmeter end andre boliger bliver udbudt for.

”De boliger, der bliver beskrevet som bofællesskaber, er typisk store og ligger ofte lidt ude på landet. Her er kvadratmeterpriserne i forvejen billigere end i byen, og så tager man ofte lidt mindre pr. kvadratmeter for de store ejendomme på flere hundrede kvadratmeter”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Charmerende ejendomme på udsalg

Mange af de ejendomme, der bliver beskrevet som bofællesskaber i salgsannoncerne, er supercharmerende ejendomme i god stand. Her får du virkelig noget for pengene, og man kan helt få lyst til at starte et bofællesskab udelukkende for at få lov til at bo i de smukke omgivelser. Se bare disse ejendomme:

Gevninge Bygade 43, 4000 Roskilde

Lidt uden for Roskilde ligger denne smukke ejendom på 450 kvadratmeter. Den er bygget i 1850 men restaureret, og kan i dag rumme to familier.  Ejendommen modtog i 2009 forskønnelsesprisen i Gevninge, da ejendommen oser af idyl, vedligeholdelse og charme fra sin tid. Udbudspris: 4.450.000 kr. Kvadratmeterpris: 9.889 kr.

Lakkendrupvej 55, 5892 Guldberg Sydfyn

Ejendommen her er fra 1887, men også den er restaureret og fremstår i dag moderniseret og indbydende med store, lyse rum. Boligen fungerer ikke i dag som bofællesskab, men er egnet på grund af sin store størrelse på 284 kvadratmeter. Udbudspris: 2.295.000 kr. Kvadratmeterpris: 6.691 kr. 

Lerchenfeldvej 253, 4400 Kalundborg

Villa med egen mølle og godt med kvadratmeter. Her er der et hovedhus og et separat anneks og ikke mindst den tilhørende mølle med tilhørende udhus, værksted, kælder og lager. Udbudspris: 1.395.000 kr. Kvadratmeterpris: 5.264 kr.

Niels Hjørnes Vej 24, 9900 Frederikshavn

Her er en nyere ejendom fra 1991, der tidligere har været anvendt som bofællesskab. Boligen ligger i Frederikshanv by, er på 239 kvadratmeter og har intet mindre end fire separate afdelinger hver med stue, soveværelse, bad og lille køkken. Derudover er der et stort fælleskøkken, stue og spiseplads.  Udbudspris: 2.000.000 kr. Kvadratmeterpris: 8.368 kr.