Veloplagt boligmarked giver tidligere år baghjul

Foto: Boligsiden

I år er der til dato solgt flere villaer og rækkehuse end i samme periode i 2010-2013, viser tal fra Boligsiden.dk. Også salget af ejerlejligheder og sommerhuse er øget. Alt tyder på, at 2014 ender med salgstal, der langt overstiger de foregående år.

Den positive prisudvikling på boligmarkedet har smittet af på salget, og det kan nu ses i antallet af bolighandler. I år er der i perioden januar til august solgt flere villaer og rækkehuse end i samme periode de seneste fire år.

”Der er i år solgt 22.627 villaer og rækkehuse i perioden januar til august. Det er 6 procent mere end i samme periode sidste år, og mellem 8 og 23 procent mere end i samme periode i årene 2010 – 2012. Det tegner rigtig godt for det samlede salg ved årets udgang”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Men det er ikke bare hussalget, der giver de foregående år baghjul. Også antallet af solgte ejerlejligheder og sommerhuse slår rekord i forhold til de foregående år. I år er der til dato solgt 19 procent flere ejerlejligheder end i samme periode 2013, og sommerhussalget ligger også lunt i svinget i forhold til de foregående år.

Villaer i mellemstørrelsen hitter

Hver anden solgte villaer er mellem 100 og 160 kvadratmeter stor, og dermed er mellemstørrelsen den mest populære blandt boligkøberne. Kun 10 procent af de solgte villaer er under 100 kvadratmeter, og de resterende 40 procent ligger dermed over 160 kvadratmeter.

Villamarkedet i 2014

Villapriserne har været ualmindeligt stabile i en lang årrække. Der er har dog det seneste år været en lille pil opad i salgspriserne, der har indikeret, at villamarkedet ikke har været helt upåvirket af de fremadstormende lejlighedspriser.

Seneste nøgletal fra august viser, at salgspriserne på villaer og rækkehuse er steget med 1,5 procent sammenlignet med august 2013. Der bliver samtidig givet mindre i nedslag, og det tager kortere tid i dag at sælge en villa i dag, end det gjorde sidste år.

”Villamarkedet har været meget stabilt, og det giver også en ro og en tryghed for både køber og sælger. I det store hele har det ikke gjort den store forskel, om man købte eller solgt i år eller sidste år. Dermed holder markedet sig i gang, og ingen sidder og venter på, at udviklingen skal vende. Alligevel kan de svagt stigende priser, og ikke mindst prisstigningen på lejlighederne, det seneste år godt have været en medvirkede årsag til, at flere har kastet sig ud i henholdsvis huskøb og –salg. Som sælger har man set sit snit til at få lidt mere for boligen, og som køber er man blevet forsikret om, at udviklingen på markedet er positiv”, siger Birgit Daetz.

Find mere om