Trodser corona: Flere sælgere får hurtigt solgt boligen

solgte huse

Foto: Boligsiden

I den periode hvor Danmark har været delvist lukket ned, er der kommet færre nye boliger til salg. Men nye tal afslører, at en større andel af de nye boliger på markedet bliver solgt i løbet af de første uger.

De boligejere der har sat deres boliger til salg under coronakrisen har haft større chancer for at få deres bolig solgt sammenlignet med dem, der gjorde det i samme periode de to foregående år.

En helt ny opgørelse fra Boligsiden viser nemlig, at dem der har sat til salg i perioden 9. – 30. marts i år har skullet kæmpe med færre andre sælgere end i samme periode de to foregående år. Derfor er andelen af de boliger der er solgt igen efter en, to og tre uger også højere.

”Der kommer færre nye boliger til salg, men dem der kommer i udbud bliver i højere grad end tidligere solgt hurtigt. Køberne står klar til at slå til, mens sælgerne forholder sig afventende. Det betyder, at det samlede udbud er mindre, end det plejer at være i marts, og at der er en større risiko for, at nogle købere må gå forgæves, fordi de ikke kan finde den rigtige bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Mæglerbranchen med opfordring til sælgere

Tendensen fra marts gør sig ligeledes gældende for de første uger af april. Antallet af nye boliger på markedet i perioden 9. marts – 13. april er således 29 procent lavere end i samme periode i 2019, mens andelen af solgte efter den første uge også i denne periode er højere end sidste år.

Det får brancheforeningen Dansk Ejendomsmæglerforening til at give en soleklar opfordring til sælgerne.

”Lige nu er et rigtig godt tidspunkt at sælge på. Ejendomsmæglerne har truffet de nødvendige forholdsregler i forhold til corona og tripper for at få nye boliger til salg. De er klar til at løfte den opgave, det er at holde boligmarkedet i gang i denne tid. Derfor er vores budskab til dem, der gerne vil sælge, men måske tøver lidt lige nu, at de skal ringe til den lokale ejendomsmægler og få et møde i stand,” siger administrerende direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening Ole Hækkerup.

Udvikling i udbud og salg fra 9. marts – 13. april 2020:

201820192020
Antal sat til salg11.75913.7509.713
Antal solgt efter 1 uge468541514
Andel solgt efter 1 uge4,0 %3,9 %5,3 %

(Tabellerne viser, hvor mange nye boliger der kom til salg i den nævnte periode, hvor mange af dem der er solgt efter en uge. Og hvor stor en andel af de nye boliger på markedet, det udgør. Alle boligtyper er medregnet. Kilde: Boligsiden)

Skal du også sælge din bolig?