Skal du sælge? Sådan øger du værdien på dit hus

Foto: Boligsiden

Som boligsælger kan du gøre rigtig meget for at fremskynde et salg. I samarbejde med ejendomsmægler Jesper Nielsen fra ”I hus til halsen”, giver vi dig her 10 gode råd til, hvordan du får huset solgt hurtigere.

Når du skal sælge din bolig, lægger potentielle købere mærke til selv de mindste detaljer, når de er ude og inspicere dit hjem. Og netop derfor kan det godt betale sig at investere lidt tid i at friske huset op, så det samlet set fremstår så indbydende som muligt. Det handler om at give muligt interesserede noget ekstra.

”Det kan være små ting, der ikke river bunden ud af budgettet, men som løfter det samlede indtryk. Er køleskabet af ældre dato, hvorfor så ikke skifte det inden et salg? Summen af den slags overkommelige udgifter kan for en køber virke uoverskuelig, hvis tingene hober sig op. Som sælger har man derimod alt at vinde, hvis man zoomer ud og betragter sit hjem som en egentlig vare, der skal fremstå så salgbar som muligt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hun påpeger, at mange sælgere netop springer over detaljerne, fordi man alligevel er på vej videre i livet.

”Den tilgang er lidt misforstået, fordi det på den måde måske kommer til at tage endnu længere tid, før man rent faktisk kan komme videre,” siger hun.

Står du over for at skulle sælge, får du her et par tips til, hvordan du kan øge værdien på dit hus og måske sikre dig et hurtigere salg.

5 budgetvenlige forbedringer

Tag et kig på hoveddøren
Det er det første, der møder muligt interesserede, når de kommer op til huset, og hvis hoveddøren er slidt med afskallet maling eller et håndtag, der værker lidt, er det nemt at få en opfattelse af, at det er stilen for hele hjemmet. Hvis døren ikke som sådan fejler noget, kan et nyt lag maling og et nyt greb være en billig løsning. Og hvis du vil skille dig ud, så vælg en utraditionel farve, der gør, at køberne kan huske huset.

Drop det gamle toilet
Badeværelset er et af de rum i et hus, det kræver mest overskud at renovere, så hvis du har et toilet af ældre dato, der både er kalket til, løber og ikke har miljøvenligt skyl, kan det være en god ide at skifte det. Det vil muligvis ikke blive bemærket af potentielle købere, men det vil måske trække ned i den samlede vurdering, hvis du ikke gør.

Installér intelligente termostater
Varme er en af de tunge poster på energiregningen. Og ifølge Bolius – Boligejernes Videncenter lyder den årlige varmeudgift for et typisk parcelhus fra 1960’erne-1970’erne på 130 kvadratmeter, der opvarmes via fjernvarme, på omkring 13.800 kroner. Med programmérbare termostater, der kan lukke for varmen, når du lufter ud, og sænke temperaturen, når du sover eller ikke er hjemme, kan du mindske udgiften, og det kan virke attraktivt for nye ejere.

Opdatér dit inventar
Kast et kritisk blik på inventar som for eksempel køkkenskabe og bordplade. Hvis køkkenet hænger lidt, kan du hurtigt give det nyt liv. Den dyre løsning er at skifte lågerne, men maling, nye greb og eventuelt en ny vandhane kan modernisere og ændre hele fornemmelsen af ellers gammelt interiør, og det kan ikke kun forlænge køkkenets levetid, det kan også tilføre huset værdi og blive afgørende for, om nogen byder på huset eller ej. Det kan virke som en stor opgave, når du alligevel skal flytte, men jo mere du ordner, jo færre forhold er der samtidig at presse prisen på.

Udskift gamle hvidevarer
Der er selvfølgelig ingen grund til at købe ny opvaskemaskine eller fryser, hvis den gamle kun har et par år på bagen og fungerer upåklageligt, men er dine hvidevarer gamle og måske defekte hist og her, kan nye virke som en lille bonus. Samtidig sender det et signal om, at du løbende har lavet opdateringer på dit hjem, og det kan mindske frygten for, at der kan gemme sig grimme overraskelser hist og her. Er tilstandsrapporten også pæn, efterlader du et godt samlet indtryk.

Har du svært ved at finde en køber til din bolig? Her kan du få 10 tips til hvordan du hurtigere kan få solgt huset.