Så mange huse er solgt hver dag i 2017

Foto: Boligsiden

Antallet af solgte huse er steget i 2017 i forhold til sidste år. Det betyder, at der nu bliver solgt 11 huse mere hver eneste dag.

Med et flot hussalg i november måned sneg antallet af solgte i 2017 sig over det samlede antal salg i 2016. Det betyder samtidig, at der i år er blevet solgt 130 huse om dagen mod 119 om dagen sidste år.

”Det daglige salg er steget betragteligt på baggrund af de mange hushandler i de første 11 måneder og et forsigtigt estimat for december måned. Tænk over det: 130 hussalg om dagen. Det betyder, at der er solgt over 47.000 huse, og det svarer til, at alle indbyggere i Helsingør har købt nyt hus i 2017. Det er helt vildt,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I 2011 var der i gennemsnit 74 daglige handler mod altså 130 i år. Det er en stigning på hele 76 procent.

Kan stigningen fortsætte?

I det nye år træder så nye regler i kraft, der vil gøre det sværere at få lån med afdragsfrihed og variabel rente, hvis man låner mere end fire gange ens indkomst og mere end 60 procent af boligens værdi. De nye regler kan betyde, at der bliver færre handler i 2018 end i 2017.

”Reglerne er lavet om for at lægge en dæmper på prisudviklingen i de områder, hvor det går rigtig stærkt, og de kan også få en indvirkning på antallet af hussalg. Men det er ikke sikkert. Det kan også være, at den flytter handlen rundt i landet, så der kommer flere salg i billigere områder,” siger Birgit Daetz og slår fast:

”Lige nu er det svært at sige noget entydigt, men med den aktivitet der har været på markedet i hele 2017, er det svært at forestille sig, at handlen skulle gå i stå. Også selvom der er vedtaget strammere låneregler.”

Det er ikke kun hussalget, der allerede har overgået salget i hele 2016. Der er også solgt flere ejerlejligheder og fritidsboliger i de første 11 måneder af 2017 end hele sidste år.

Find mere om