Langt flere sommerhuse bliver solgt hurtigt under coronakrisen

Foto: Boligsiden

En ny opgørelse fra Boligsiden viser, at en tredjedel af de sommerhuse, der er kommet til salg under coronakrisen var solgt igen seks uger senere. Det er en markant stigning i forhold til de foregående to år.

Sommerhussalget er gået strålende de seneste måneder, og nu viser en ny opgørelse fra Boligsiden, at de boliger, der er sat til salg under coronakrisen, i langt højere grad end tidligere bliver solgt igen hurtigt.

Opgørelsen viser, at en tredjedel af alle de sommerhuse der er sat til salg i perioden 9. marts til 6. april er blevet solgt igen seks uger senere. Det er en langt større andel end i 2018 og 2019.

”Sommerhussalget buldrer afsted, og de nye varer bliver revet ned af ejendomsmæglernes hylder i et hidtil uset tempo. Det skyldes en kombination af det høje salg og et lavt udbud. Interessen for de sommerhuse der rammer markedet er enorm,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Flere sommerhusejere vil sælge

De gode betingelser for et sommerhussalg er i høj grad kommet sælgerne for øre, og efter et stort dyk i ugerne efter coronanedlukningen af Danmark, har antallet af nye sommerhuse til salg de seneste uger været højere end normalt.

”I ugerne lige efter nedlukningen skulle sælgerne lige se situationen an. Antallet af nye sommerhuse på markedet var i nogle uger 30 procent lavere end i de tilsvarende uger de foregående år. Nu har sælgerne fundet ud af, at de kan få det samme for sommerhuset, som de kunne inden coronakrisen, og derfor ser vi, at der er flere sælgere, der vil udnytte den efterspørgsel, der er lige nu,” siger Birgit Daetz.

Der kommer dog ikke nye sommerhuse på markedet i samme hast, som de bliver solgt, og derfor er det samlede sommerhusudbud historisk lavt. Boligsidens udbudstal fra starten af maj afslørede, at udbuddet var 26 procent lavere end i starten af maj sidste år.

”Når en tredjedel af de sommerhuse, der kommer til salg, er solgt igen efter seks uger, er det klart, at udbuddet falder. Men er du køber, er der altså stadig tæt på 10.000 sommerhuse at vælge imellem,” påpeger Birgit Daetz.

Udvikling i udbud og salg af sommerhuse fra 9. marts – 6. april 2020:

 201820192020
Antal sat til salg1.7181.5711.158
Antal solgt efter 6 uger249262370
Andel solgt efter 6 uger14,4 %16,7 %32,0 %

(Tabellen viser, hvor mange nye sommerhuse der kom til salg i perioden, hvor mange af dem der er solgt efter seks uger, og hvor stor en andel af de nye sommerhuse på markedet, det udgør. Kilde: Boligsiden)

Find mere om