Vores sommerhuse er ikke investeringsobjekter

Foto: Boligsiden.

Når vi køber helårsbolig, gør vi det i høj grad som en investering, der skal give overskud senere. Når vi køber sommerhus, tænker vi langt mindre på et fremtidigt overskud ved salg, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Boligkøberne har fulgt med i timen. Det er nemlig de færreste sommerhuskøbere, der tror, at de kommer til at tjene penge på sommerhuset, når det skal sælges igen. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 43 procent, at de primært køber sommerhus for at bruge det selv. 13 procent ser sommerhuskøbet som en investering og håber på, at priserne stiger og resulterer i et overskud, når boligen sælges. 8 procent vil primært leje sommerhuset ud og i mindre grad bruge det selv. 32 procent har allerede sommerhus eller er ikke interesseret i at købe et netop nu.

”Set i lyset af hvordan sommerhuspriserne har udviklet sig efter finanskrisen, er det nok meget sundt ikke at have for høje forventninger til en decideret gevinst ved et senere salg. Mange kan være heldige at ende med et overskud alligevel, men hvis man ligefrem kalkulerer med det, skal man enten have is i maven eller gjort en særlig god handel”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Sammenlignet med april 2013 er sommerhuspriserne faldet med 2,4 procent, og de ligger nu på 13.552 kroner pr. kvadratmeter, viser seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Læs også: Boligsidens Markedsindeks: Stigende huspriser i april

Vi tror mere på helårsboligerne

I en tidligere undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarede 50 procent, at de så købet af en helårsbolig som en investering, der skulle give overskud senere. Blandt helårsboligkøberne er der altså en noget større tiltro til prisstigninger i fremtiden.

Priserne på villaer og rækkehuse er da også steget med knap 2 procent siden sidste år, og lejlighedspriserne er steget med knap 7 procent.

Find mere om