Vil du købe bolig af en ryger?

For de fleste boligkøbere er det ikke en positiv oplevelse at træde ind i en bolig, hvor man kan lugte tobaksrøg. Det fremgår af en ny afstemning hos Boligsiden. Foto: Pixabay

Hvordan vil du reagere, hvis du er til fremvisning på en bolig, hvor der er blevet røget? Det har vi spurgt boligsidens brugere om.

Da rygeloven blev indført i foråret 2007, kom der fokus på rygning i det offentlige rum. Det fokus er siden rykket med ind i de private hjem, hvor rygerne bliver sendt ud i gården, når de skal pulse på piben. Alle synes at have en holdning til rygning. Især når det foregår indenfor.

Derfor har vi spurgt brugerne på www.boligsiden.dk, hvordan de forholder sig til rygning, når de kigger på bolig. Det viser sig, at lidt over 75 % af alle besvarelser peger på, at de enten ikke er interesserede eller vil have afslag i prisen, hvis der er blevet røget i den bolig, de kigger på.

”De fleste ved godt, at det kan være ekstremt svært at få bugt med tung røglugt. Derfor er det også naturligt, at røg er et parameter, som spiller ind på salgsprisen og købernes interesse.”

”Jeg er faktisk mere overrasket over, at 23 % stadig siger, at det ikke har betydning for deres interesse, om der har været røget i den bolig, de kigger på. Den andel har været konstant de seneste tre år, selvom der har været fokus på rygning,”  siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på boligsiden.dk.

Sådan gjorde vi:

I perioden fra den 1. januar til den 5. januar spurgte vi www.boligsiden.dks brugere: ”Betyder det noget, om der har været røget i den bolig, du kigger efter?” Svarene fordelte sig sådan her:

Nej, det har ingen betydning: 331 brugere (22,87 %)
Ja, så er jeg ikke interesseret i boligen: 481 brugere (33,24 %)
Ja, så vil jeg have et afslag i prisen: 623 brugere (43,05 %)
Andet: 12 brugere (0,83 %)

Find mere om