Vi vil spare penge på energien i 2016

Close-up Of Young Couple Showing Energy Efficiency Rate On House Model At Home

Selvom vi hellere vil have nyt køkken og bad, har mange alligevel planlagt en energirenovering i 2016, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

2016 bliver året, hvor energiregnskabet får en over nakken. Måske skal der isoleres, sættes solceller op eller skiftes vinduer og varmekilde. Knap hver femte adspurgte svarer nemlig, at de har planlagt enten en mindre eller en gennemgribende energirenovering til næste år. Hver fjerde svarer, at de allerede har gennemført en energirenovering for nylig, og 13 procent vil ikke udelukke, at de kunne finde på at energirenovere i 2016, men at det endnu ikke er planlagt. 44 procent svarer, at de ingen planer har om at energirenovere.

”Der kan være mange penge at spare på en energirenovering, og mange vil gerne investere i energioptimering, selvom det da er langt sjovere at udskifte køkkenet eller badet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Hellere nyt køkken eller bad

Trods velviljen og de gode intentioner om at energirenovere, drømmer danskerne stadig oftest om nyt køkken og bad. Næsten hver femte dansker vil gerne bygge om eller til i boligen, hvis de havde råd, viser en undersøgelse YouGov har foretaget for Realkredit Danmark. Blandt dem, der går i byggetanker, drømmer 13 procent om nyt køkken og også 13 procent drømmer om nyt bad. Først længere nede på listen kommer ønskerne om fx nye vinduer og døre, nyt tag eller solceller, der kan reducere næste års varmeregnskab.

Læs også: Nyt køkken eller bad trumfer energiforbedringer på boligejernes ønskeseddel

Nyt grønt håndværkerfradrag støtter energiforbedringer

Vælger du at få isoleret boligen, få nye vinduer eller døre kan der være penge at spare i det nye håndværkerfradrag, der ved årsskiftet får en grøn profil. Det betyder, at det til gengæld er slut med rabat på nyt køkken og bad, og det kan måske også skubbe til boligejernes præferencer.

Find mere om