Vi vil have internet i sommerhuset

Foto: Boligsiden

Vi vil være online og have internet i sommerhuset, viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Flere end tre ud af fire ønsker internet i sommerhuset.

Selvom vi hører om dem, der vælger at flytte ud af byen for at opnå fred og fordybelse og ikke konstant sidde med næsen i en skærm, så er det ikke en tendens, der har spredt sig til vores sommerhusferier. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at flere end tre ud af fire vil have internet i sommerhuset. Hele 40 procent svarer ”Ja, jeg kan ikke leve uden” på spørgsmålet om der skulle være internetforbindelse, hvis de skulle købe sommerhus, mens 37 procent svarer ”Ja, det bliver der nok nødt til”. Kun 5 procent svarer ”Nej helst ikke” og 5 procent ”Nej absolut ikke”.

”Når man ejer sommerhuset selv, bruger man det mere, end hvis man fx bare lejer et sommerhus i en uge. Derfor bliver internettet også mere vigtigt, da mange kan få brug for også at arbejde fra sommerhuset. Og så kan det selvfølgelig give nogle konflikter med ungerne, hvis de ikke kan være online”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk som forklaring på de angivne onlinepræferencer.

Friheden til at vælge

En tidligere undersøgelse af brugernes sommerhuspræferencer viser, at vi foretrækker sommerhuse, der er billige og vedligeholdelsesfrie. Når vi holder fri, gider vi ikke spæne rundt med plæneklipper og hæksaks, men vi vil altså gerne være online.

”Mange søger nok fleksibiliteten og friheden til at gøre det, de har lyst til, når de har fri. Internettet kan man vælge ikke at bruge, selvom det er der. Det er lidt sværere med græsslåmaskinen, hvis græsset er kommet op i knæhøjde, så der er ikke noget at sige til, at naturgrundende er populære”, siger Birgit Daetz.

Tjek internetmulighederne

Når boligjagten går ind, tjekker kun lidt over en tredjedel internetforholdene ved de boliger, de ser på. Mange har ikke tænkt på, at internettet ikke fungerer lige godt landet over, og mange forventer bare, at det fungerer.

Læs også: De fleste boligkøbere forventer godt internet

Når man køber sommerhus, skal man være ekstra opmærksom på mulighederne for at få internet, for i de små sommerhusområder er der ingen garantier for god mobildækning eller internet.

www.tjekditnet.dk/kort, der er Erhvervsstyrelsens kort over bredbåndmuligheder i Danmark, kan du se, hvordan bredbåndsdækningen er. Zoom ind på kortet for at gå fra overblikket til helt præcise målinger på enkelte adresser.

Find mere om