Vi vil gerne bygge huset selv

2 ud af 3 vil gerne bygge sit eget hus, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Bygger man selv, kan man nemlig få det helt, som man vil have det.

Vi gider ikke gå på kompromis. Når vi skal have et nyt hjem, skal det være lige som vi vil have det med det rigtige antal værelser, badeværelser og planløsning. Derfor er 42 procent af Boligsiden.dks brugere helt klar på at gå i gang med det store projekt, det er at bygge sit nye hjem selv. Yderligere 24 procent går gerne i gang med projekt byg-selv, hvis de ikke kan finde et hus, de kan lide.

”Det er imponerende mange, der er positive over for byggeprojektet. Men beregninger viser også, at det ofte kan betale sig at bygge nyt, så man kan få et moderne, energirigtigt hus og dermed spare på elregningen”, siger Boligsiden.dks kommunikationsdirektør Birgit Daetz og hentyder bl.a. til Nordeas beregninger på prisen for nybyggeri kombineret med hvad man kan spare på et energirigtigt hus.

Læs også: Riv ned, byg nyt og spar penge

Nedrivning eller byggegrund

Vil man bygge nyt kan man enten vælge at finde en byggegrund eller et hus til nedrivning. Og det behøver ikke være dyrt at købe sin egen muld. Netop nu koster hver tiende byggegrund under 250.000 kr., og de billige grunde er placeret over hele landet.

Læs også: Billige byggegrunde overalt i Danmark

Alternativt kan man tage mere drastiske midler i brug og finde den beliggenhed, man gerne vil have, og så rive det eksisterende hus ned og derefter bygge nyt. Du skal blot sikre dig, at huset, du vil rive ned, ikke er klassificeret som bevaringsværdigt – så må du nemlig ikke bare jævne det med jorden.

Hver fjerde siger nej tak til at bygge

26 procent kunne ikke drømme om at bygge selv. Og taget i betragtning at der er over 77.000 boliger til salg netop nu, er der også gode muligheder for at finde sin drømmebolig. Alligevel kan det være svært:

”Alle, der har set på bolig, ved, hvor svært det kan være at finde præcis det, man søger. Der er altid lige et eller andet, man godt kunne tænke sig var anderledes. Vil man ikke gå på kompromis, kan det være en god løsning at bygge selv”, siger Birgit Daetz.

Find mere om