Vi køber gerne boliger på tvangsauktion

Foto: Boligsiden

De danske boligjægere lader sig ikke afskrække af boliger på tvangsauktion, viser friske tal fra Boligsiden.dk

Vil du være interesseret i at købe en bolig, der er sat til salg på tvangsauktion? Sådan har vi på Boligsiden.dk spurgt vores brugere, og omkring 75 % af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at ja, det vil de. Selvom det er en tilbagegang i forhold til 2013, hvor lidt mere end 78 % svarede ja til samme spørgsmål, er tendensen klar: en bolig på tvangsauktion er noget, køberne ser som en reel mulighed, når markedet skal afsøges for relevante boliger.

”Tidligere svarede færre end hver fjerde bruger, at de ikke var klar over, hvordan man køber hus på tvangsauktion. De nye tal viser, at brugerne på vores site faktisk er åbne for muligheden. Det skyldes sandsynligvis det faktum, at du ofte får rigtig meget for pengene, hvis du køber på tvangsauktion, men det forudsætter også, at du forbereder handlen grundigt”, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Lav pris – usikkert marked

Der kan nemlig være en del usikkerheder forbundet med køb af en bolig på tvangsauktion. Når du investerer i en fast ejendom på disse betingelser, står du alene med ansvaret for de fejl og mangler, der måtte være. Det inkluderer eksempelvis risiko for skimmelsvamp, problematiske jordbundsforhold og manglende ejerskifteforsikring. Det kræver derfor, at du er klædt godt på til denne form for boligkøb med gode kontakter til fx byggesagkyndige, der kan hjælpe dig gennem overtagelsen.

Se huse, lejligheder og grunde på tvang i din kommune, retskreds eller landsdel på Boligsiden.dk

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk spurgte vi i perioden 1. – 7. november vores brugere, om de kunne overveje at købe en bolig på tvangsauktion. 1.121 brugere svarede, og svarene fordelte sig sådan:

Ja, helt sikkert 34,52%
Ja, måske 40,86%
Nej, nok ikke 13,02%
Nej, helt sikkert ikke 7,58%
Andet / Ved ikke 4,01%

Find mere om